17.6 C
Antwerpen
woensdag, juni 19, 2024

URBIN: milieuvriendelijk verhuizen

2 jonge ondernemers (Arne Wintraecken en Nicolas Paeshuyse) hebben de handen in mekaar geslagen met het nieuwe project ‘Urbin‘. Zij leveren duurzame verhuisdozen, zodat de kartonnen afvalberg beperkt wordt. Die dozen worden met de fiets aan huis gebracht. Een 100% milieuvriendelijk concept.

 

 

gesprek met Arne Wintraecken van Urbin 

Urbin verhuisdozen met de fiets aan huis geleverd.
© foto Aantwaarpe

Urbin op zijn op z’n Engels uitgesproken eigenlijk een combinatie van ‘urban’ stad en ‘bin’ een doos, eigenlijk, een soort van bak. Wij leveren duurzame verhuisdozen die mensen kunnen gebruiken bij hun verhuis en wij leveren die. Wat het speciaal maakt, is dat wij die leveren per fiets en dat mensen die dus kunnen gebruiken voor hun verhuis te organiseren en dat ze zo dus geen kartonnen dozen meer nodig hebben, wat dan toch wel wat afval bespaart.

Dat is een heel milieuvriendelijk project dan hé …

Ja inderdaad. Het is dus zowel de afval van de kartonnen dozen als het transport dat per fiets gebeurt. We hebben dan toch langs 2 kanten eigenlijk een milieuvriendelijke oplossing bedacht hebben

Jullie zijn nog maar net bezig, loopt het al een beetje?

Ja, klopt, wij zijn nog maar net begonnen, sinds het begin van dit jaar 2022, echt de opstart en de eerste bestellingen lopen binnen. Het gaat momenteel vlotter dan we hadden durven hopen, dus ja, dat is leuk om te zien.

Jullie nemen eigenlijk een deel van het werk van de verhuizers uit handen, maar de verhuis zelf doen jullie niet hé?

Nee inderdaad wij richten ons wel op mensen die zelf willen verhuizen, de zogenaamde zelf-verhuizers, jonge mensen meestal, mensen die dat in de stad wonen die niet alles willen uitbesteden, want dan loopt de factuur aardig op. We willen de mensen die willen verhuizen toch deels ontlasten door toch de de boxen te leveren en hen ook de zoektocht naar boxen te besparen.

Jullie zijn alleen actief in Antwerpen?

Voorlopig wel inderdaad. Wij zijn zelf ook van Antwerpen en ja logistiek met onze fiets moet het allemaal haalbaar zijn, dus ja daarmee dat wij gestart zijn in Antwerpen, de stad die we kennen en waar we graag wonen, dus …

Maar er is nog groeipotentieel …

Ik denk het wel! Want als we zo de eerste reacties van mensen zien, het is een beetje viraal gegaan, de eerste reacties komen ook binnen van buiten Antwerpen; Mechelen Brussel, Gent, … dus het leeft wel.Het niet uitgesloten dat we op termijn ook die mensen gaan proberen te helpen.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws