15.1 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

Take Twee brengt opnieuw doldwaze komedie met ‘Losse Flodders’

Jean en Cleo wonen in een gezellig huisje, samen met hun dochter en Jean zijn bemoeizieke schoonzuster. Alles gaat zijn gangetje tot er volgens de schoonzuster ‘s nachts iemand heeft binnen gezeten. Wie, wat en waarom? Jean denkt er het zijne van, maar zij laat het niet zo en gaat op speurtocht tot ergernis van de rest. Een dolkomische komedie van met hilarische situaties en een bijzondere (bij-)rol voor een … kist Losse Flodders van Take Twee Producties kan je gaan zien in het keldertheater van de Fakkel in de Hoogstraat nog tot 6 november

Gesprek met Piet Van Linden van Take Twee Producties

Losse Flodders dat gaat over een doorsnee gezin met hier en daar wat hoekjes af, die van alles meemaken op een bepaalde nacht en er is een wat gespannen sfeer in huis met een man en schoonzuster. Er wordt wat opgemerkt en er gebeurt wat, er zijn wat mensen die roet in het eten proberen te gooien en dan komt er af en toe een facteur aangewaaid … die alles op losse schroeven zet en er waren ambiance in brengt in de familie.

Tot Overmaat van ramp komt er ook nog een Commissaris opduiken. Er is wat in de buurt gebeurd en wat heeft dat gezin ermee te maken? Dat is natuurlijk de vraag van 100.000 Frank hè. Ook van de vraag van 100.000 Frank is … de kist. Er is een kist die in de huiskamer staat en die kist speelt naar belangrijke rol in het verhaal, maar daar kan ik natuurlijk niet veel vertellen.

Welke rol Speel jij?

Ik speel de rol van commissaris Bellemans. Ik ben de man die de daver op het lijf komt jagen en de mensen wat op de rooster komt leggen om een aantal dingen te onderzoeken en te ontdekken, hoop ik dan.

Ik neem aan dat het een stuk is om te lachen …

Absoluut! Het is van begint tot einde, typisch aan Take Twee, een stuk met hilariteit, met grappen en hier en daar ook wel wat wrang, maar het is over het algemeen een billenkletser.

Uit het leven gegrepen?

Ik denk met de kantjes eraf dat het inderdaad uit het leven gegrepen kan zijn.

Ik zie daar helemaal drank op de tafel staan, wordt er wel afgedronken ook?

Ja een facteur die zijn ronde doet, die krijgt overal wel eens iets te drinken hè en er is ook een man in huis die af en toe ook wel eens over de schreef gaat, dus er komt wel drank bij kijken.

Wordt er uiteindelijk ook met ‘losse flodders’ geschoten?

Maar dan moet je komen kijken hè of er met losse folders geschoten wordt.

Waar gaat het stuk door?

Het stuk gaat door in het Fakkeltheater, in de kleine Fakkel in de kelder. Een zeer gezellige zaal, een aanrader en het Fakkeltheater is gelegen in de Hoogstraat en haast u want het is een kleine zaal, ze zit rap vol en de boekingen lopen goed.

Tot wanneer kunnen we komen kijken?

Wij spelen 2 dagen per weekend dat nog tot en met 6 november.

© Aantwaarpe.be 2022

Take Twee Producties – Losse Flodders
Foto © Explosief

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws