13.8 C
Antwerpen
vrijdag, juni 14, 2024

’t Ceuninksplentje: liekes en vertelsels

Het De Coninckplein was een ‘beruchte’ uitgaansbuurt in Antwerpen. Maar ook een buurt met een uitgesproken sociaal karakter. Lief en leed werd er en wordt er gedeeld. Theater Vonk sprokkelde verhalen uit de buurt en maakte er een muzikaal theater van. De voorstellingen zijn nog op de zondagen 9 oktober, 13 november en 11 december in café Kiebooms op het De Coninckplein om 10u30. Prijs : 8 euro

Gesprek met Erica van Hylckama van Theater Vonk

Wij brengen dan fantastische mix van liedjes en vertelsels die allemaal te maken hebben hier met ‘de Kiebooms’, waar we nu zijn en ook met ’t Coninckspleintje: want hier op ’t Ceuninksplentje, ja daar is fantastisch veel over te vertellen, zo grappige verhalen die wij gevonden hebben, want wij zijn echt gaan sprokkelen op straat en bij mensen die hier een cafeetje hebben of hadden, of die hier veel kwamen vroeger, dus het gaat een heel verrassend en heel plezant geheel worden.

Het zijn dus allemaal echte verhalen?

Het zijn allemaal echte verhalen, echt gebeurd hier vroeger in de Kiebooms. Alles zit daarin, ja ik denk wel vooral grappige verhalen want dit is een fantastische buurt nu, maar vroeger ook en het zijn vooral eigenlijk heel grappige verhalen die we gevonden hebben.

Er wordt ook muziek in gespeeld…

Ja we hebben een accordeonist Kristof Braekman en hij brengt een aantal liedjes die ook een link hebben met deze buurt. Wat we onder andere brengen en daar zijn we wel heel fier op, zijn twee nummers van Leo Kiebooms zelf en Leo Kiebooms is de virtuoos accordeonist die vroeger hier het café in de jaren 50 is gestart en die ook componist was, van niet de minste. Hij heeft zoals nummers geschreven van Frank Sinatra. Maar wij brengen twee prachtige nummers,Two Secrets Are Burning en Antwerpen, zo mooi en dan wordt ook het gezongen

(muziek ‘omdat het zo lekker is’)
En je komt ook het echte verhaal van ‘de Martino’ te weten …

Ah ja, want de Martino is hier op dit pleintje, op het Ceuninkspleintje uitgevonden in ‘de Quick’ en dat is natuurlijk een fantastisch verhaal waar we heel erg Fier op zijn en mogen zijn als Antwerpenaar, dat hier is uitgevonden een grappig verhaal!

De voorstellingen die gaan één keer per maand door in de Kiebooms …

Wij spelen dit stuk op ’t Ceuninksplentje liekes en vertelsels’ in oktober, dat is op 9 oktober, dat is op een zondag en dan ook nog eens in november en december en dat is om half elf ’s morgens

En dat is in de Kiebooms in een kroeg he?

Ja in een kroeg en een fantastische kroeg. De enige authentieke helemaal echte nog jazzafé van de jaren 50 met de inrichting zoals het toen was en zo gezellig en kunt hier ook heel lekker eten.

© Aantwaarpe.be 2022

Info website Theater Vonk :

Een uniek cafégebeuren! Straffe verhalen, markante figuren, grappige anekdotes… Er wordt verteld en er wordt gezongen, want ’t Ceuninksplentje had én heeft veel te bieden.

Annemie Goris, Elsie Rottiers, Danni Segers, Paula De Brie en William Huijghebaert vertellen, Céline Rosseel, Indira en Kristof Braekman maken muziek en zingen.

Accordionist Kristof Braekman
foto © Aantwaarpe.be
Zangeres Indira en accordionist Kristof van theater Vonk
foto © Aantwaarpe.be
Elsie Rottiers actrice van Theater Vonk
foto © Aantwaarpe.be

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws