17.1 C
Antwerpen
vrijdag, juni 14, 2024

Hobokense brouwerij lanceert nieuwe Tripel

De Hobokense brouwerij-drankencentrale ‘De Arend‘ brouwt sinds kort zijn streekbieren ook in de gebouwen aan de Steynstraat. De brouwerij is vooral bekend van de Nello en Patrasche bieren en het ‘Graaf’ bier. Er zit bovendien nog wat nieuws in de pijpleidingen: de Nello’s Tripel. Die moet nog wat rijpen en komt op de markt tegen de feestdagen. Bij De Arend kan je ook je eigen bier laten ontwikkelen.

Gesprek met Tony De Vogelaere van Brouwerij De Arend

Oorspronkelijk kwam het bier uit het Waasland, de brouwerij is gestart in 1896 in Stekene door mijn overgrootvader. Ik ben de vierde generatie, er komt er nog één achter mij, de vijfde. Sinds 1920 is mijn grootvader naar hier gekomen en is hij hier gestart in dit prachtige pand in Hoboken.

Vanaf nu wordt het bier ook hier zelf gebrouwen…

Vanaf nu wordt het bier eindelijk ook hier in Hoboken gebrouwen, dichtbij de mensen, lokaal bier.

Lokaal bier een streekproduct … Nello en Patrasche, voor de mensen die het niet zouden kennen, wat voor bier is dat?

Nello’s Blond, het woord zegt het zelf, een blond bier van hoge gisting met hergisting op fles, dus dat wil zeggen dat heeft een smaakevolutie, een zeer lekker bier, 7 graden, stevig maar niet te zwaar ook niet. Patrasche is een bruin bier, is iets sterker, 8 graden, het is geen doorslag van een abdijbier of zo, het is gewoon een origineel lekker bier.

Er is ook nog een ‘Graaf-bier’ …

Er is een ‘Graaf-bier’ dat hebben we gemaakt, we brouwen nu ook op bestelling voor iedereen die een brouwsel wil bestellen, kan dat, het ‘Graaf-Bier’ is gemaakt voor het lokale Cultureel Centrum het Gravenhof in Hoboken.

En er zit ook nog wat nieuws in de pijpleidingen …

Ja, dat kon niet uitblijven, dus de Nello’s Tripel. Hij is gemaakt, hij zal pas in verkoop komen tegen het jaareinde, want het heeft een heel lange maturatie nodig, want het is een bier dat zich echt moet ontwikkelen, alles smaakstoffen komen pas vrij na een heel lang vergistingsperiode.

Maar het is wachten tot het eindejaar voor we die kunnen proeven?

Ja, dat wordt spannend hé.

De flesjes zijn nog leeg?

De flesjes zijn nog leeg, ja, maar de tanks die zullen binnenkort gevuld zijn.

© Aantwaarpe.be 2022

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws