14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Slongs en Lizzie van Tram 3 eren alle ‘straffe madammen’ met speciaalbier

Zangeres Slongs en Lizzie, cafébazin Lizzie van Tram 3 hebben samen met Stadsbrouwerij De Koninck een nieuw bier uitgebracht. ‘Straffe Madam’. De Naam is een verwijzing naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, maar toch ook wel een beetje naar hen zelf, twee straffe madammen, elk met hun eigen verhaal. Het is ook geen toeval dat het bier op Moederkesdag werd voorgesteld, want het is toch ook wel een beetje een ode aan alle vrouwen.

 

 

Gesprek met Lizzie (van Tram 3) en Slongs

 

Het verhaal is dat er tijdens lockdown een ‘brouwpraat-livestream’ was van brouwerij De Koninck en Slongs en ik waren allebei gast en ja dat was boenk erop. Dat was keiplezant en tijdens die ‘brouwpraat’ dan was het idee ontstaan om samen een biertje op de markt te brengen en samen een liedje te maken en eigenlijk is het Sven de brouwer van Brouwerij De Koninck direct in actie geschoten en voila, we zijn vijf maand later en het is er al.

Het wordt niet toevallig (vandaag) op Moederdag voorgesteld hé?

Nee dat klopt, dus eigenlijk richt het bier zich een beetje als ‘de Strafste Madam’ naar de Onze-Lieve-Vrouwetoren, die waakt over de Antwerpen en Slongs zegt altijd zo mooi die luidt voor iedereen, die maakt geen onderscheid en eigenlijk ‘de Strafste Madam’ van allemaal is Onze-Lieve-Vrouwetoren en daarvoor doen we het. Het is ook Moederdag, dus ik draag het biertje ook op aan mijn moeder. die ligt al vijf maanden in het ziekenhuis en ze zal het zelf niet meer kunnen proeven, maar ik hoop op één of andere manier dat ze toch voelt dat ik vandaag heel extra hard aan haar denk.

Slongs ben jij een straffe madam?

Ben ik een ‘straffe madam’? Dat is moeilijk om dat over uzelf te zeggen, maar ik ga niet zeggen dat ik het nog nooit heb gehoord, dus awel, omdat ander mensen dat vinden zeg ik, ‘ja ik ben een straffe madam’.

Net zoals jullie bier.

Net zoals ons bier ja, met veel trots, wij alle twee, … ik heb vroeger cafébazin eweest dus uiteindelijk is het een beetje een kinderdroom die in vervulling gaat, dat je uw eigen bier op de markt kunt brengen, hoe straf is dat?

En hoe straf is het bier?

Het is geen straf bier want we willen dat de mensen er meer dan eentje kunnen drinken. Het is 5,2 graden en het drinkt weg als een pils, maar het is geen pils, wat het is van hoge gisting, dus het is heel hoppig en het heeft een exotische … een exotisch bijsmaak. Het is echt een heerlijk zomers biertje.

Is het speciaal voor madammen gemaakt?

Het is niet speciaal voor madammen gemaakt, het is gewoon door madammen gemaakt in samenwerking met de meesterbrouwer Sven (van De Koninck), we wouden echt niet alleen richten op vrouwen. Allemaal samen, iedereen hetzelfde en iedereen moet ook hetzelfde kunnen drinken.

En er komt binnenkort ook nog een promotie rond, in de vorm van muziek …

Ja, volgend jaar gaan we het natuurlijk terug lanceren, het is nu even een testfase en zien we hoe het loopt en dan volgend jaar willen we het terug lanceren en dan zullen we zien dat er een liedje aan vast hangt en dan kan radio 2 dat misschien spelen?

En dat zal dan ook straffe Madammen heten?

Dat liedje gaat ‘Straffe Madam’ heten, ja ik heb een paar dingetjes in mijne kop, ik ga nog niks zeggen, maar gaan tot nummer worden: zomers, pittig zoals ik en Lizzie.

Een rap?

Dat weet ik nog niet, misschien …

Het moet nog geschreven worden?

Het moet nog geschreven worden ja, ik heb al wel een paar zinnetjes in mijne kop en ja het gaat … ‘pompen’.

Over jezelf waar ben je nog allemaal mee bezig?

Wij zijn nog altijd stevig muziek aan het maken en ik heb onlangs nog iets uitgebracht in samenwerking met een Jamaicaanse gast, en binnenkort komt er een theatertourtje aan, naar aanleiding van het boek dat ik twee jaar geleden heb uitgebracht en dat gaat met akoestische muziek zijn, maar ook vertellingen over … een beetje mijn eigen levensfilosofie en dan de 18de maart 2022 in De Roma, de release van het derde album.

Je sprak over je boek is dat een beetje een autobiografie.

Het is zeker autobiografisch, ik vertel veel over mijn leven en over hoe ik van een nukkige tiener ben ge-evolueerd naar een gelukkige jongedame. Ik vind mij zelf nog altijd heel jong eigenlijk.

En je bent niet meer nukkig?

Ik ben niet meer nukkig … alleen als er iemand door de Nationalestraat rijdt tegen 60 per uur in plaats van 30 kan ik nog wel eens nukkig zijn.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws