19.7 C
Antwerpen
zondag, juli 21, 2024

Sinterklaas landt op 20 november op Luchthaven Deurne

Het zijn drukke dagen voor de Sint, want Sinterklaas en zijn Pieten doen weer hun blijde intrede via de Luchthaven van Antwerpen (Deurne) en trekt dan door de straten van Berchem. Elk jaar opnieuw trekt deze stoet veel volk, want er wordt royaal snoep en fruit uitgedeeld. De kinderen mogen ook vrij rondlopen en kunnen tot zeer dicht bij de Sint en de Pieten komen. Aankomst rond 13u30 in de Luchthaven van Antwerpen. Iedereen is welkom.

Gesprek met Sinterklaas over zijn Blijde Intrede via de luchthaven van Deurne

Inderdaad het is zeer druk. Ik was juist in mijn boek de volgende planning aan het bekijken en daar staat onder andere in dat ik eigenlijk nog in Berchem moet langs gaan op 20 november en volgens mijn plan hier zie ik dat wij starten op de luchthaven van Antwerpen beter gekend door de luchthaven van Deurne, dan door het district gaan om te eindigen op het Frans van Hombeeckplein om daar een meet and greet te doen met de brave en stoute – indien er zijn – kinderen.

Dat is ook weer met een hele optocht en met Pieten en met snoep en het fruit?

Wel het is eigenlijk zo dat deze stoet mij wordt aangeboden door het Berchem Sinterklaascomité en in hun planning heb ik gelezen dat er 1000 kg fruit is, 75.000 bolletjes en 3300 vlaggetjes en dit allemaal gratis voor het aanwezige publiek.

De kinderen maken dan ook lijstjes, wat vragen die zoal?

Wel daar heb ik altijd gelet op de technische middelen en ik heb daar een beetje schrik van, want ik kan dat niet zo goed volgen, maar ik heb ergens al gehoord van blijkbaar Barbiepoppen met een prothese alstublieft eigenlijk. Dan stel ik met genoegen vast dat er ook nog veel klassieke blokkendozen worden gevraagd eigenlijk, dus dat maakt mij een beetje gelukkig dat men het toch speels en eenvoudigheid houdt.

Heeft de Sint ook last van van zijn budget? Want alles wordt duurder; energie wordt duurder, reizen worden duurder …

Wel zoals gezegd, de stoet wordt mij aangeboden, waarvoor ik het district (Berchem) en het Berchems Sinterklaascomité hartelijk dank uiteraard, omdat wij hier al jaren komen en omdat – dat kan ik tussen haakjes zeggen – de Sint komt hier heel graag en waarom? Wij hebben altijd een gereserveerd publiek, een grote opkomst, de mensen kunnen genieten van het uit te werpen materiaal en zij staan niet achter nadar barelen. Dat wil zeggen zowel de Pieten als Sinterklaas zijn bereikbaar van in het begin tot op het einde en zéér belangrijk in deze tijd, het is eigenlijk – en dan moet ik een woord gebruiken van mijn Piet secretaris – een workshop voor assimilatie tussen alle groepen van onze maatschappij. Wij hebben alle kleuren, alle lengtes, gelijk wat als publiek in de stoet en dat doet mij enorm plezier, dat iedereen iedereen met iedereen overeenkomt om van deze prettige dag op 20 november een succesvol evenement te maken.

Om welk uur vertrekt de stoet trouwens?

Wel wij komen hier aan met een vliegtuig van ASL rond half 2, dan begroet ik hier het aanwezige publiek op de luchthaven en om 2 uur start de praalstoet, voorafgegaan door een reclame karavaan, met dien verstande dat daarin ook reuzen en muziekgroepen of Harmonies of fanfares daarin meelopen. Dus het wordt eigenlijk een zeer bont gediversifieerd spektakel.

© Aantwaarpe 2022

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws