12.8 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

Souschef sterrenrestaurant opent eigen zaak op Sint-Paulusplaats

De Sint-Paulusplaats is bezig om een hippe buurt te worden. Er zijn verschillende toffe cafeetjes en nu ook een restaurant met een jonge eigenzinnige chef Victor Avonds. Ze leerde de stiel in sterrenrestaurant Dôme en in zaken in Londen en Frankrijk. Het concept is wat uniek, geen regels, maar wel hoge kwaliteit. Rock ’n Roll in de keuken. Naast lekkere gerechten wil de chef iedereen ook Cider leren drinken, “een onderschat product”.

Restaurant Victor, Sint Paulusplaats, Antwerpen

Gesprek met Victor Avonds van restaurant Victor

Ik denk of dat is toch de bedoeling een restaurant met eten van toch wel een bepaald niveau en het drinken ook, maar in een ongedwongen sfeer is. Eigenlijk waar dat je gewoon kunt komen zitten met vrienden heel de middag kunt blijven plakken en pintjes kunt komen drinken maar ook heel lekker kunt eten, als ik dat over mijn eigen eten mag zeggen.

Wat staat er dan zoal op de kaart?

De kaart is heel seizoensgebonden, dus bijvoorbeeld nu staan er nog asperges op de kaart, maar vanaf volgende week zijn die er af. Dus wat staat er allemaal op de kaart? Dat zijn kleinere gerechten, grote gerechten, je kunt alles delen maar kunt even goed een voorgerecht of een hoofdgerecht bestellen, zowel vlees, als vis, als vegetarische dingen omdat ik geen onderscheid zie in die drie. Er staan kwartels op het menu er staat tarbot op het menu, maar even goed rode bieten met karnemelk ijs en dat soort dingen.

Er zit ook geen vaste stramien in, als ik een hoofdgerecht als voorgerecht wil bestellen bijvoorbeeld dat kan ook?

Zeker.

Eten is iets dat plezant moet zijn en niet meer regels verbonden moet zijn, vind ik persoonlijk. Dus ja, vind ik dat je inderdaad na uw hoofdgerecht nog een voorgerecht zou kunnen bestellen of alleen een hoofdgerecht, of als je hier alleen een dessert wil komen eten, dat mag ook.

Je bent nog jong en toch heb je al heel wat ervaring en zelfs sterrenervaring, vertel eens.

Ja, ik heb chance gehad dat ik stage heb gedaan in een sterrenrestaurant en daar mocht blijven werken, en dan gaat de bal snel aan het rollen, denk ik als je zelf gemotiveerd bent en hard werkt en dan kom je er wel, je hoeft dus niet getalenteerd zijn, dat is niet waar, ik heb gewoon hard gewerkt en laten zien dat ik iets wou bereiken en dan geven ze u wel kansen omdat je zelf laat zien ‘ik wil hard werken en hiervoor gaan’. Dus ja begonnen in restaurant Dôme en toen de chef ermee stopte ben ik naar het buitenland gegaan, naar Frankrijk, teruggekomen om de ‘nieuwe’ Dôme terug mee op te starten, twee jaar gewerkt dan naar buitenlandse vertrokken naar Londen …

En nu terug in je eigen stad want je hebt een enorme binding met de Sint-Paulusplaats.

Ja, … ook altijd gezegd dat ik in deze buurt iets zou doen, als ik zelf iets zou doen, of komen wonen, Ik heb hier ook die hier ook gewoond 4 jaar, in dit pand en als kind in de Sint-Paulusstraat gewoond, dus blij dat ik terug hier ben. Ik houd van het ruige volkse niet blasé van deze coté, van Antwerpen.

Dat is dan ook een beetje wat we in de keuken moeten terugvinden?

Ja, niet teveel gedoe. Eerlijk eten en eerlijke attitude is wat ik wil bereiken.

Je bent ook bezig met dranken, met cider onder andere …

Ja, dat is eigenlijk een beetje ontstaan … Ik heb twee jaar in Londen gewoond en daar eigenlijk veel interessante ciders leren kennen – niet het zoete appelsap met bruiswater bijgekapt – maar echt zure, ja eigenlijk bijna iets richting Geuze of zo, leren kennen en en dan hier in Antwerpen een jongen leren kennen Cid, die een bedrijf heeft ‘El Cider’ en die importeert Ciders uit Spanje, Frankrijk en Engeland en ook Belgische Ciders heeft die, en we hadden zoiets van ‘waarom gaan we dat niet proberen?’ Omdat dat niet naar waarde … Ik vind dat het zo ondergewaardeerd is, Cider, dus ik ga proberen om de mensen Cider te leren drinken hier.

Bij gerechten of als aperitief?

Het kan beide, want ik vind dat er zoveel verschillen in, dat kan evengoed bij een dessert, als bij een kaas maar ook bij een gerecht, het is elke keer proeven en dan ben ik aan het proeven met Cid en ‘ah dat kan misschien wel lekker zijn met beuling of dat kan wel daar bij passen. Het is dus een proces dat doorheen de jaren zoals je met wijn bezig zijt. We zullen nog wel dingen creëren daarrond.

Restaurant Victor, Sint Paulusplaats 25, 2000 Antwerpen (naast café St Pol)

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws