12.1 C
Antwerpen
zondag, mei 26, 2024

Originele en Antwerpse postzegels voor uw brieven en (kerst-)kaartjes

Wil je deze eindejaarsperiode je kerstkaartjes voorzien van unieke postzegels? Dan kan je terecht bij de Postzegel.shop in Antwerpen. Stefan Liekens bezorgt je kleefetiketten (die je als geldige postzegels kunt gebruiken) met daarop postzegels van 50 jaar geleden tot nu. Voor liefhebbers van Antwerpen zijn er reeksen van de hotspots in Antwerpen te koop. De prijs is vaak goedkoper dan de zegels die je in het postkantoor koopt.

postzegel.shop

Originele en Antwerpse postzegels bij de Postzegel.shop
foto © Aantwaarpe.be
Originele en Antwerpse postzegels bij de Postzegel.shop foto © Aantwaarpe.be
Originele en Antwerpse postzegels bij de Postzegel.shop foto © Aantwaarpe.be

 

Gesprek met Stefan Liekens van Postzegel.shop

Wij hebben een online postzegel shop, waar we postetiketten en uiteraard ook gewone postzegels verkopen. Postetiketten dat zijn eigenlijk zelfklevende etiketten waar twee tot drie zegels op kleven, oudere zegels in Belgische Frank, die dus voldoen aan het huidige tarief. Die mogen nog gebruikt worden tot 2028 dus wij proberen er nu nog zoveel mogelijk te gebruiken.

Het is dus eigenlijk een collectie van oude postzegels die je dan op een brief kan plakken?

Ja eigenlijk wel, het komt allemaal uit postzegelverzamelingen of collecties die dus leeg gemaakt worden en die zegels worden hergebruikt op en zelfklevende etiket, omdat de mensen zelfklevend gewoon zijn dus moet je het wel op die manier brengen.

Is dat dan ook volgens bepaalde thema’s?

Nee dat wordt niet volgens bepaalde thema’s gedaan, het moet gewoon voldoen aan het huidige tarief, dus moet je gewoon zorgen dat je de juiste Belgische Franken bij elkaar kleeft om aan het huidige tarief te geraken en als je dan nog moeten rekening houden met een bepaald thema, dat is niet mogelijk.

Maar je hebt wel oudere postzegels die nog gewoon kunnen gebruikt worden, met bijvoorbeeld als thema Antwerpen?

Ja dat klopt, die heb ik altijd opzij gehouden met het idee van vroeg of laat vind ik wel eens een echte Sinjoor die heel veel post heeft en die die zegels graag wil gebruiken voor verzendingen. Ik heb er enkele duizenden van, ik weet niet precies hoeveel, maar veel!

Allemaal over Antwerpen?

Allemaal over Antwerpen, het Rubenshuis, de Zoo, het Centraal Station en noem maar op.

Waarom zouden de mensen die postzegels bij jou kopen en niet bij Bpost?

Wel omdat Bpost ze niet meer heeft. Die (postzegels) zijn te oud, ze hebben die niet meer in hun assortiment, maar omdat ze bij ons uit postzegelverzamelingen komen, kan men ze bij ons nog altijd wél krijgen. Bpost verkoopt zegels van de laatste twee tot drie jaar, geloof ik, en wij verkopen van de laatste vijftig jaar dus … wij hebben een veel groter aanbod.

Versturen mensen nog veel brieven trouwens?

Mijns inziens wel. Volgens de cijfers van Bpost zakt het elk jaar, wij voelen ook dat bij onze klanten het volume gaat naar beneden gaat, maar wij vinden steeds nieuwe klanten bij dus … feitelijk houdt het zichzelf een beetje in evenwicht en nu we de kerstperiode toe gaan wij kerstzegels online zetten. Dat zijn dan de oudere kerstzegels, niet die die van het laatste jaar uiteraard en dan gaat de verkoop weer toenemen, want ja mensen willen dat allemaal hebben.

Een uniek kerstkaartje met dan nog een unieke postzegel …

Met een oudere postzegel op, ja klopt.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws