11.3 C
Antwerpen
zondag, april 14, 2024

Maria van Frituur Number 1 wordt actrice

Wie Maria van frituur Number 1 kent, weet dat ze als geen ander mensen kan animeren. Dat viel ook de acteurs van het Fakkeltheater op en vroegen de uitbaatster of ze een toneelstuk mochten maken over haar. Daarin speel Maria dan ook zelf mee. Toch blijft ze heel bescheiden over haar rol en wou er nog niet veel over kwijt. Het toneelstuk ‘Maria van’t Frituur’ is vanaf 9 november te zien in de Rode Zaal van de Fakkel.

Gesprek met Maria (Vanlommel) van Frituur Number 1

Maria van Frituur number 1 met collega-actrice Nele Goossens
foto © Aantwaarpe.be

 

Ze hebben me dat gevraagd, en ja heb lang getwijfeld en dan toch zoiets van eigenlijk is het wel en eer en dan heb ik gezegd wel ‘ja, ça va!’ We gaan dat proberen…

Proberen, heb jij geen toneelervaring?

Nee helemaal niet! Helemaal niks, tenzij achter den toog ja, maar voor de rest, helemaal niks.

Ja, frituur Number 1 is eigenlijk ook een theater hé …

Eigenlijk wel jé, want achter den toog ben je altijd ja, ben je diegene die werkt hé, ik bedoel, de ‘privaat persoon’ is aan de andere kant hé.

Maar je zorgt toch altijd voor de nodige ambiance in de frituur …

Ja, ik vind als je werkt moet je toch ook proberen van er zelf toch ook wat lol in te hebben hé … Zo van alsjeblieft en dankuwel en goeie avond or whatever , dat is maar droog hé, da’s toch maar droog hé en dat komt met den tijd dat je de job onder de knie hebt, als ik het zo moet uitdrukken, en je begint de mensen stillekes aan te kennen, ja dan moet je het proberen leuk te maken voor jezelf ook hé en we de collega’s uiteraard.

En is dit het begin van een nieuwe carrière? Ga je nog toneelspelen?

Ja, dat weet ik niet, ik denk dat dat eenmalig is gewoon, ik denk dat ….

Maar is dat niet moeilijk, want je bent iemand die ongelooflijk improviseert en op alles inspeelt en nu moet je in een keurslijf, je moet een rol van buiten leren …

Ja da’s probleem … dat gaat het probleem worden, alhoewel ik heb gevraagd zo weinig mogelijk woorden, niet teveel woorden maar ik weet niet of ze er rekening gaan mee houden, maar ik weet niet … ik durf … ik weet niet en ik durf het niet zeggen, ik ben sowieso al al zenuwachtig daarvoor dus ik weet niet hoe dat gaat evolueren, misschien met de repetities dat het rustiger wordt vanbinnen, ik heb er absoluut geen ervaring mee, ik weet het niet.

En je zit ook al meteen met een heleboel rasacteurs … Carry Goossens, Nele Goossens, …

Ja dat vind ik wel ‘graaf’, dat die met mij willen met spelen.

En komen die nu ook bij jou over de vloer?

Bij ons? Ja ja ja. Het is daar dat ik ze eigenlijk al van ken, als ‘frituurkennis’ zal ik maar zeggen, dat ik ze van ken hé. Die komen, veel acteurs die na de voorstellingen en zo een frietje komen steken of sommige komen er al voor, ja we kennen ze …

En nu het volgende, een feuilleton op VTM of de VRT, Thuis, Familie ….

Nee, nee ….

Een realityserie?

Neen, een realitysoap, ik denk niet dat ze daar gelukkig gaan mee zijn … sommige mensen.

© Aantwaarpe.be 2022

 

 

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws