10 C
Antwerpen
donderdag, april 18, 2024

Kulttheater brengt met ‘Motie van Wanorde’ hilarische komedie van Ray Cooney

Het Kulttheater zit sinds kort in een eigen theater in Deurne. Het gezelschap wil ’theater van de lach’ brengen. Het volgende stuk ‘Motie van Wanorde’ is een klassieker op dat vlak. Een komedie van Ray Cooney over een politicus die in het parlement moest zijn … maar in de plaats daarvan een suite had geboekt in een hotel. Een hilarische komedie, dat model staat voor het Kulttheater. Het theater zit op een nieuwe lokatie, maar bestaat al meer dan 50 jaar, vertelt Raf De Bruyn. Het stuk ‘Motie van Wanorde’ gaat in première op 25 maart

Acteurs van het KULTtheater in Deurne
foto © Aantwaarpe.be

Gesprek met Raf De Bruyn van het KULTtheater 

Het KULTtheater is een theatergezelschap dat al 50 jaar, zelfs langer dan 50 jaar bestaat. Het is een volks gezelschap, een gezelschap dat eigenlijk al jaar en dag ook

toneelstukken brengt om eigenlijk iedereen te plezieren. We proberen altijd wel een toneelstuk rond de lach, we proberen altijd wel iets komisch te doen en nu de laatste twee voorstellingen zijn dat eerder deurenkomedies, echt om te schaterlachen, soms zijn er stukken die een ander … , een ander genre benaderen, wat altijd toch wel gericht op de lach.

Is het belangrijk om te kunnen lachen?

Absoluut, absoluut! Zeker na de voorbije twee jaar heeft iedereen grote nood aan te lachen en wij ook als acteurs, wij hebben ook nood aan het publiek dat geniet en dat zichtbaar geniet van ons werk, dus absoluut.

25 maart gaat het volgende stuk in première, dat is ook een billenkletser neem ik aan?

Het is echt een klassieker … Het is echt een top-klassieker door Ray Cooney geschreven. ‘Motie van wanorde’, de titel zegt het zelf, het eindigt in chaos, het gaat eigenlijk over een politieker die eigenlijk op zijn werk had moeten zijn in het parlement, maar die een kamer heeft geboekt in de suite van het Albert I-hotel en ja wanneer iemand een suite boekt in het Albert I-hotel, dan is dat natuurlijk voor allerlei dingen te doen, dus hij heeft interdaad een maitresse, maar wat een hete avond had moeten worden, eindigt in een ramp want hij ontdekt iets verschrikkelijks en hij schiet in een paniek en hij haalt zijn kabinetschef Jos De Bock erbij , wat Jos De Bock zich enorm zal beklagen.

De politiek wordt een beetje voor schut gezet?

Wij gaan niet spreken voor alle politiekers, maar we zien wel dat de stereotypen naar boven komen hé, de politieker die alles probeert te verdoezelen ten koste van iedereen en ja dat zijn zowel de dingen die naar boven komen, maar ik denk niet dat een politieker zich persoonlijk aangevallen moet voelen bij dit stuk. Het is ja, zoals Ray Cooney het geschreven heeft, een farce.

Jullie zitten sinds kort op een eigen stekje in Deurne …

Tijdens de corona-periode zijn we verhuisd van lokatie, we zitten nu in de oude lokale van DAVO ooit een ander toneelgezelschap en daar zijn wij nu ingetrokken en we hebben dit lokaal helemaal naar onze hand gezet, vorig stuk hebben we hier ook al gespeeld en het is echt , ja … een upgrade van formaat dus we zijn we heel heel blij dat we hier kunnen zitten.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws