14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Kruispunt Gaston Fabrélaan met Jules Moretuslei in Wilrijk wordt veiliger

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert in april-mei werken uit op het kruispunt van de R11 en de Jules Moretuslei in Wilrijk. Door bijkomende afslagstroken te voorzien, kunnen een aantal bestaande conflicten tussen de verschillende verkeersstromen weggewerkt worden.

Het kruispunt wordt dus maximaal conflictvrij gemaakt. Dat zal de veiligheid op dit gevaarlijke kruispunt ten goede komen. De werken duren een tweetal maanden. 

Meer ruimte voor afslaand verkeer

Om de verkeerssituatie op het kruispunt te verlichten, creëert men meer ruimte voor afslaand verkeer. Zowel op de R11 als op de Jules Moretuslei doen worden de afslagstroken aangepast.

Op de R11 worden de afslagstroken naar de Jules Moretuslei, in beide rijrichtingen verlengd. Verkeer naar de Jules Moretuslei wordt zo sneller gescheiden van doorgaand verkeer op de R11. Op de Jules Moretuslei komt er een afslagstrook bij voor verkeer naar de R11. 

Het fietspad langs de nieuwe afslagstrook wordt mee vernieuwd. De nieuwe fietspaden worden in asfalt en minder hoekig aangelegd voor meer fietscomfort. Ook worden de opstelruimtes voor voetgangers en fietsers aan de verkeerslichten ruimer gemaakt.

Tot slot worden ook de verkeerslichten op het kruispunt vernieuwd, om het kruispunt maximaal conflictvrij te laten verlopen.

Afbeelding : Agentschap Wegen en Verkeer

Bron : Agentschap Wegen en Verkeer

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws