14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Konincklijke worstenbroodjes in de brouwerij

Op 10 januari is het Verloren Maandag. Traditiegetrouw schuiven de Antwerpenaren dan worstenbroden in de oven. Bakker Kenney Van Hoorick van The Bakery – één van de Smaakmakers van Stadsbrouwerij De Koninck – zorgt voor hele lekkere appelbollen en worstenbroden. Dat doet hij dit jaar opnieuw in samenwerking met de andere ambachten op de site van de brouwerij. The Butcher’s Store, Black Smoke, sterrenrestaurant The Butcher’s Son en Kaasaffineurs Van Tricht. Wie online z’n bestelling plaatst, kan kiezen voor een pakket waarin ook een crowler Winterkoninck (of een ander De Koninck bier naar keuze) zit.

Worstenbrood met Winterkoninck Foto © Brouwerij De Koninck
Worstenbrood bij Brouwerij De Koninck Foto © Brouwerij De Koninck
Worstenbroodjes en appelbol bij Brouwerij De Koninck Foto © Brouwerij De Koninck

Gesprek met Sven De Kleermaeker van Brouwerij De Koninck

Verloren Maandag, dat wordt ook iets heel bijzonders hier op de Brouwerij?

Verloren Maandag is super populair in Antwerpen – uiteraard – iedereen kent de worstenbroodjes, maar op de site – en verleden jaar hebben het
al een beetje gedaan – en dit jaar wordt het nog beter. We doen iets speciaal, een samenwerking waar we de worstenbroodjes … de bakker maakt de worstenbroodjes in samenwerking met The Butcher’s Son, met Black Smoke met The Butcher’s Store, de beenhouwerij en Van Tricht de kaas. Dus er zijn verschillende worstenbroodjes, eigenlijk heel tof, het is een concept waar iedereen die op de brouwerij zit ook bij betrokken is. En we gaan ook speciaal voor de buren een actie doen, dat is tof dat de buren welkom zijn altijd in de brouwerij dus dan gaan we ook iets speciaal rond doen.

Een ‘konincklijk’ worstenbrood?

Ja het zal zeker met worstenbrood en Bollekes te maken hebben, ongetwijfeld.

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws