19 C
Antwerpen
donderdag, juni 13, 2024

Gratis muziekfestival met alleen Aantwaarpse muziek

Zaterdag 13 augustus kan je in zomerbar #ZMRGM in Wijnegem terecht voor ‘den Aantwaarpsen Dag‘, een festival met uitsluitend Antwerpse muziek. 8 zangers en groepen treden er op vanaf 13u30. Onder hen Ed Kooyman, Stef & De Tong, LuCash en Halfzeven Doenker. Voor organisator Glenn Pellis is het belangrijk dat het een gratis festival is. Hij wil zo Antwerpse muzikanten een podium bieden.

Video’s optreden : https://www.antwerpsemuziek.be/ en YouTube kanaal Antwerpse Liekes.

Gesprek met Glenn Pellis van Antwerpsemuziek.be (organisator Antwerpse Dag)

Dat is de vijfde editie ondertussen al van den Aantwaarpsen Dag, dat is eigenlijk een festivalleke en misschien efkes vertellen kort hoe dat dat ontstaan is. Dat is eigenlijk een beetje ontstaan in 2007-2008 hadden ze op ATV ‘de ode aan’t stad’ en er waren 180 inzendingen en na dat jaar is daar niks meer mee gebeurd en ik vond dat zo jammer dat al die opnames van al die artiesten en zangers dat dat verloren is gegaan en dan had ik zo het idee om laat ons eens met een paar mensen eens iets ineen steken, waar ze ook een ode aan Antwerpen schrijven, een soort van Sing for the Climate zo een hele hoop volk bijeen, en dat we dat gedaan, er zijn dan 20 of zo inzendingen op geweest maar dan enkel en alleen dat nummer (de ode) brengen, dat was ook wat onnozel en dan hebben we zo’n beetje een festival daar rond gebouwd. Dus iedereen die dan een liedje (een ode) kwam zingen, mocht dan ook meespelen en zo is dan ‘den Aantwaarpsen Dag’ ontstaan. Vroeger in Wommelgem maar nu zitten we al voor het derde jaar desondanks corona de derde editie hier in Wijnegem.

Wie staat er allemaal op de affiche?

Goh, wie staat er allemaal op de affiche? 8 groepen dit jaar, we zijn ooit begonnen met veertien groepen, maar 14 dat was veel te veel, om 12 uur ’s middags en dan ze zijn we afgezakt naar 10 groepen en nu hebben we een affiche samengesteld van 8 groepen, om toch ook een beetje meer kwaliteit te bieden en iets later te kunnen starten, en iets vroeger te kunnen eindigen. Dus wie staat er op de affiche? Toudtzodt dat is een plezante folkgroep, ’t Zèn Waai, dat is mijn eigen band, die staat ook op de affiche, Ed Kooyman, Wasda, dat is een vrij nieuw orkest ook wel heel plezant met heel goei teksten en zo, Stef en de Tong, die heeft vroeger Katastroof gehad, 20 jaar, Stef Bef, LuCash, dat is dan zo wat country op zijn Aantwaarps, dus alles van Johnny Cash, Elvis Presley die dingen allemaal, ook heel plezant, Halfzeven Doenker, dat is natuurlijk ook een grote naam in het Antwerpse gebeuren en Alec De Ryger, een jonge gast en ik geloof wel in die kerel, dat is ook zo een beetje alternatief en een ideale afsluiter denk ik voor het festival.

Ed kooyman is een vaste waarde …

Ed Kooyman, we hebben nu de vijfde editie dat we nu gaan doen van ‘den Aantwaarpsen Dag’ en alle vorige edities was ‘den Ed’ erbij, het is gewoon heel plezant, goeie teksten, een hele zalig mens ook, om mee samen te werken, dus ja die moet er altijd bij zijn, vind ik wel. Ja, Ed Kooyman die moet erbij zijn.

Wat heel prettig is, het is een gratis festival hé?

Ja ik probeer het wat voor de mensen het aantrekkelijk te maken, dus een gratis festival, ook omdat, als ge al inkom gaat vragen, dan gaat het mensen wel wat tegenhouden om te komen, dus en het is vooral bedoeld om die Aantwaarpsen Dag, dat festival, een klein festival, een minifestival om volk te lokken en ook om die mensen (zangers) wat speelkansen te geven en ook de mogelijkheid te bieden dat de mensen eens komen zien zodat zij wat meer bekendheid zouden krijgen en daarmee vind ik het toch wel belangrijk dat het een gratis festival is.

Antwerpen Zingt is ook zo klein begonnen ….

Ja maar Antwerpen Zingt is ondertussen uitgebouwd tot een heel groot feest denk ik, en dat is een meezingfeest maar ik heb het vooral toch wel voor mensen die live iets doen dus zowel zang als instrument, al is dat gewoon ne mens met een gitaar, ik heb het echt wel voor dat live gebeuren, ik vind dat wel heel belangrijk.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws