19 C
Antwerpen
donderdag, juni 13, 2024

Gratis Masterclass lichaamsbeeld “Met perfectie na te streven worden we ongelukkig”

Het project ‘Liever Eten‘ van Tina Somers bestaat 2 jaar. Tina is diëtiste maar leert mensen juist af om te diëten … Ze zweert bij intuïtief eten en dat is net het tegenovergestelde van diëten. Daar waar je bij een dieet jezelf gaat voeden op basis van externe regels (menuplannen, verboden-toegelaten lijstjes,…) ga je bij intuïtief eten vertrouwen op je eigen lichaam. Om de 2de verjaardag van ‘Liever Eten’ te vieren geeft ze een gratis masterclass over lichaamsbeeld.

Videobeelden ‘stress’ by Tima Miroshnichenko from Pexels

Videobeelden ‘Me Time’ by Annelies Jordaens (www.gezondheidsstudiosisu.be)

Gesprek met Tina Somers van Liever Eten

Ik heb een masterclass voorbereid, waarvoor ik mensen gratis uitnodig en die gaat over het thema lichaamsbeeld.

Hebben wij een fout lichaamsbeeld van ons zelf?

Goh, ja, door het beeld dat we krijgen in de media, het schoonheidsideaal dat in onze maatschappij leeft, is nog steeds een heel slank schoonheidsideaal, we streven wel eens naar perfectie die dat we eigenlijk niet kunnen halen. Dus we gaan ons spiegelen aan iets wat eigenlijk geen werkelijkheid kan worden, waardoor we gaan diëten, sporten gaan doen, terwijl we die eigenlijk helemaal niet leuk vinden en dat heeft geen goede impact op ons lichaamsbeeld.

Eten is daar ook een belangrijk onderdeel van hé?

Dat klopt, eten is zeer belangrijk. We bedenken dat wat we vandaag eten, dat dat onmiddellijk effect heeft op hoe ons lichaam er uit ziet. Maar ja, voeding is veel complexer dan dat. Wat we vandaag eten, heeft geen een directe impact op hoe ons lichaam er uit ziet, we moeten dat echt leren loskoppelen van elkaar.

Ja hoe doen we dat?

Door deel te nemen aan mijn masterclass. Ik denk dat heel belangrijk is, dat je wat inzicht krijgt in hoe werkt ons lichaam, hoe kunnen we gezond zijn en ja een beetje bewustzijn creëren rond ja … aan wat spiegelen we ons? Dat we echt wel leren dat mensen in allerlei vormen en maten bestaan, niet zoals waaronder in allerlei vormen en maten bestaan en dat het streven naar perfectie bij ons dat vaak alleen maar ongelukkiger maakt en ongezonder maakt in plaats van gelukkiger en gezonder.

Jij bent diëtiste, maar je bent eigenlijk niet voor diëten hé …

Nee ik ben voor gevarieerde flexibele voeding, lekkere voeding, voeding die energie geeft, blij maakt en ook … ik ben ook voor beweging die je graag doet. Stress management, super belangrijk, ik werk ook met mensen rond slaap hygiëne, dus gezondheid is zo veel meer dan alleen maar eten.

Stress vermijden is dan ook een belangrijke factor, hoor ik je zeggen …

Ja, stress heeft zo’n grote impact op heel ons lichaam, ook op onze verbranding. Zeker als we het hebben over langdurige stress en langdurig in een te hoog cortisol-niveau in ons lichaam zorgt er net voor dat we minder gaan verbranden, ja en dan wordt het wel moeilijk …

Van daar waarschijnlijk ook die uitdrukking ‘maak je niet dik’

Ja klopt inderdaad!

 

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws