15.1 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

De Antwerpse sjakosj: exclusieve Anttas met een diamant

Zeg niet zomaar handtas tegen een ‘Anttas’. Het is een cliché, maar in dit geval een waarheid als een koe. Een ‘Anttas’ is een door en door Antwerps product. Van het moment het mes in het leer gaat, blijft de ‘Anttas’ voor de productie volledig in Antwerpen. ‘Anttassen‘ zijn uniek en exclusief, soms versierd met een Antwerpse diamant. Ontwerpster Christel Keulemans wil het product ook volledig Antwerps houden en heeft nog grote plannen.

Anttas van Christel Keulemans i.s.m. Valentine Tinchant foto © Aantwaarpe.be
Exclusieve Anttas van Christel Keulemans met Antwerpse diamant foto © Aantwaarpe.be

Gesprek met Christel Keulemans van Anttassen

 

Ik maak unieke handtassen uit leder al mijn ‘Anttassen’ zijn uit leder gemaakt. Het woordje ‘uniek’ moet je dikwijls met een korreltje zout nemen, want het wordt al is dikwijls gezegd van een handgemaakte tas, maar dikwijls worden die hier in België ontworpen, de patronen worden computergestuurd allemaal gemaakt en gaan dan veel naar het buitenland waar ze dan in ateliers eigenlijk toch nog als bandwerk gemaakt worden.

Maar bij jou zat dus anders?

Bij mij is dat anders, ik doe alles zelf,

ik begin met beetje nadenken hoe ik een handtas zou kunnen maken, ik begin dan te tekenen, als ik mijn tekening heb, ga ik afmetingen bepalen, ik ga ze proefmaken in papier, soms in karton en als het echt belangrijk is, maak ik zelfs een prototype in leder, volledig in leder voor dat ik aan de echte handtas begin.

Heb je een grote collectie of wordt alles echt op bestelling gemaakt?

Ik heb niet een zodanig grote collectie, ik maak Anttassen volgens mijn eigen specifieke kenmerken, de klanten mogen suggesties geven, zodanig dat ze toch past bij de klant. Verder maak ik ook nog reeksen, maar die zijn maximum van 11 en in die reeksen is het model exact, maar kan wel het leder en de kleur bepaald worden en dan maak ik ook nog Anttassen en dat vind ik wel mijn pronkstukken, uit exclusieve leders waar dan een juweel in verwerkt wordt.

En dat juweel dat is dan een Antwerpse diamant …

Dat juweel is inderdaad een Antwerpse diamant, dat is een 18-karaat gouden juweel, dat kan in wit goud, geel goud, rosé en daarin wordt een diamant verwerkt van zeer goede kwaliteit, VVS2 met een D-kleur. Het juweel, dat is in samenspraak met een juwelier uit de Vestingstraat die daar al meer dan 30 jaar actief is en die exclusieve en echt prestigieuze juwelen ontwerpt en samen zijn wij tot een juweel gekomen dat ook perfect op de handtas past en een goede match heeft met leder.

De naam ‘Anttas’ dat is ook écht Antwerps, hé?

Ja, dat is zeker. De ‘Ant’ van Antwerpen en dan de tassen hé. De Antwerpse tassen of de sjakossen van’t stad.

Voor de rest is het echt een door en door Antwerps product, het komt Antwerpen niet uit …

Neen, het komt Antwerpen niet uit. Van moment dat ik zeg maar mijn mes in het leer zet, wordt alles hier in Antwerpen vervaardigd.

Een uniek geschenk bijvoorbeeld voor het stadsbestuur denk ik dan maar …

Dat zou bijvoorbeeld wel eens kunnen hé. Wanneer het diamantmuseum terug helemaal opgefrist is, en er een opening is, zou het wel heel prettig voor mij zijn dat iemand een handtas van mij draagt met met een juweel in ja.

Wat zijn jouw toekomstplannen nog?

Voor de toekomst hebben we plannen naar het eind van het jaar toe, maar daar kan ik spijtig genoeg nog niks over zeggen, maar momenteel is er een samenwerking met Valentine Tinchant, dat is een jongere ontwerpster, geboren in Antwerpen, gestudeerd in Polimoda in Firenze en zij heeft haar bachelor behaald in de mode en zij werkt vooral met upcycling and sustainable materials en zij had enkele ideeën voor mij en ik heb voor haar de ontwerpen verder uitgewerkt en ik verwerk nu mijn leerresten voor haar handtassen.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws