12.1 C
Antwerpen
zondag, mei 26, 2024

Ed Kooyman, 74 jaar jong en 52 jaar ‘op de planken’, brengt nog nieuw werk uit

Ed Kooyman is een vaste waarde op de Aantwaarpsen Dag, georganiseerd door Glenn Pellis van Antwerpsemuziek.be. Hij is ondertussen 74 jaar en staat 52 jaar op de planken, met zijn écht Aantwaarps Chanson. Ondertussen heeft hij nog een aantal nieuwe nummers geschreven en komt er in het najaar een nieuwe cd uit.

Gesprek met Ed Kooyman in samenwerking met Antwerpsemuziek.be

Ja da’s tof, ik denk dat dat ongeveer de tiende keer is dat ik hier aan meedoen en elke keer vraagt ‘de Glenn (Pellis)’ dat. Nu niet dat ik er zo echt op uit ben om dat te doen, maar ik vind wel dat ik daarbij mag staan. Allez, ik vind het dan ook een eer dat ze het aan mij ook vragen.

Ja, want je ben de enige die steeds terugkomt…

Ja, en allez, ik vind dat tof ja.

Begint de leeftijd niet te wegen?

Neen, dat niet want als ik op dat podium sta dan ben ik 25 jaar, dat is echt waar, maar het nadeel is dat je er dan af komt … maar neen, daar heb ik nog geen last van. Ik zal hout vasthouden, maar ik ben 74 jaar en ik doe dit 52 jaar en ik kan het niet laten, dus ja, dan doe ik maar voort hé tot dat ze zeggen dat het zielig wordt hé.

74 jaar, 52 jaar bezig en toch heb je nog een aantal nieuwe nummers uitgebracht …

Ja natuurlijk, ja. Ja ik heb wel in de corona periode veel geschreven, ja, wat kan je anders doen als je binnen zit en daar heb ik nu een aantal liedjes uit geselecteerd om nog eens een CD te maken. Eigenlijk waarom niet hé? Ik verkoop dat toch met optredens en zo en dat komt dan ook op Spotify enzovoort, maar ge moet een CD hebben als visitekaartje zo van hier ben ik nu mee bezig en er zijn goede dingen bij. Er is goed materiaal allez, ja tof. En ik hoop die tegen het einde van het jaar af te hebben, er is nog veel werk om dat in te oefenen en zo maar de teksten en de muziek die zijn allemaal.

Treed je nog veel op?

Zoveel mogelijk hé, maar eigenlijk te weinig. Maar ja, ik weet niet waaraan dat dat ligt, is dat omdat ik geen manager heb, of zo, ik weet het niet. Het is … ik heb veel te doen, maar niet zoals vroeger natuurlijk, in de jaren ’70 hadden wij 20 optredens in de maand, dus … en dikwijls drie op een weekend en zo maar … ik versta wel dat die tijd voorbij is, maar er zijn toch veel plaatsen waar ik denk ‘hier hadden wij ook kunnen spelen’, gelijk op het Bollekesfeest of zo die dingen zo hé.

Als je terugblikt op jouw carrière ben je dan tevreden of had je er meer kunnen uithalen?

Ja absoluut eigenlijk. Ja er kan altijd meer gebeuren, maar ik heb alles eigenlijk gedaan waar ik ooit van gedroomd heb. Ik heb CD’s gemaakt en LP’s en ik heb op TV geweest, ik heb zelfs in het Sportpaleis twee keer gespeeld, natuurlijk dat was niet voor mij alleen, maar ik heb er toch gestaan. Ik heb in China gespeeld en in Irak …

In Irak en zo is dat dan in Aantwaarps dat je zingt?

In ’t Aantwaarps ja ja. Dat kwam de Willem Houbrechts de radioproducer van Radio 2 Antwerpen en die moest een programma samenstellen voor het radio festival van Shanghai en daar waren allemaal afvaardigingen van steden. Een crooner van Athene enzovoort en wij waren aangeduid om Antwerpen te vertegenwoordigen en dat was in ’t Aantwaarps. Wij hebben daar vier keer opgetreden in een sportpaleis van 15.000 man allemaal Chinezen en er was dan een Chinees waaraan ik dan die teksten in het Engels had gegeven en die had dat dan vertaald in het Chinees en die kwam dan vertellen waarover dat de liedjes gingen en zo.

Toch dromen verwezenlijkt en één van je nieuwe platen is dat jouw dromen nooit uitkomen ….

Dat is inderdaad juist … de échte dromen!

© Aantwaarpe.be 2022

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws