11.3 C
Antwerpen
zondag, april 14, 2024

Sociale Media-specialist schrijft opnieuw brieven met pen en papier

Bart De Clerck is een gekend communicatiespecialist in Antwerpen. Je komt hem vaak tegen op de sociale media, Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Sinds enige tijd neemt hij weer de pen ter hand en schrijft brieven, die hij dan – tmet ne specialen tember’ – verstuurt met de post. Een gebruik dat volgens Bart spijtig grotendeels is verdwenen.

Gesprek met Bart De Clerck van Com-Fort

Zo speciaal zou dat eigenlijk niet moeten zijn, het brieven schrijven maar je merk toch dat het iets is dat mensen vrijwel niet meer doen. Ik ben iemand die nogal gekend is omwille van zijn veelvuldig social media gebruik, Facebook, Twitter, Linkedin, … en dan staan mensen een beetje verwonderd dat je dan eigenlijk weer compleet het tegenovergestelde doet en ambachtelijk te werk gaat en met vulpen en papier en een postzegel een brief schrijft.

Naar aanleiding van wat schrijf je dan een brief?

Dat kan van alles zijn. Het meest klassieke is natuurlijk om iemand veel sterkte – ik zeg dan meestal eigenlijk ‘veel warmte’ – te wensen bij een overlijden, innige deelneming, maar dan schrijf ik wel iets meer dan net die paar woorden, maar het kan even goed zijn bij een promotie of om iemand voor een operatie een hart onder de riem te steken, eigenlijk schrijf ik bijna dagelijks één a twee brieven.

Krijg je daar dan ook reactie op?

Ik krijg daar reactie op, soms vrij snel en mensen zijn dan altijd bijzonder enthousiast. Ze verwachten dat niet, want wat je eigenlijk stuurt is aandacht en je hebt toch even stilgestaan bij de boodschap die je wil overbrengen en de mensen zijn verwonderd dat ze tussen hun facturen en hun reclame in de brievenbus nog eens een handgeschreven brief vinden die net iets dikker is.

Hoop je nu dat andere mensen dat ook gaan overnemen?

Dat is absoluut niet de bedoeling, maar ik vind het wel iets hebben, ik doe dat absoluut niet uit één of andere strategie. Ik doe het gewoon omdat ja, dat hoort bij mij, ik schrijf graag met mijn vulpen, ik heb speciaal briefpapier en ik plak er meestal ook een speciale postzegel op, al lachend zeggen we dan aan het loket al eens ‘heb je nog een speciale tember?’ hier in ’t Antwerps en ja ik zorg er altijd wel voor dat dat postzegels zijn die er net iets uit springen.

 

© Aantwaarpe.be 2022

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws