10 C
Antwerpen
donderdag, april 18, 2024

Desempizza’s in authentieke houtoven

In restaurant Graan in de Provinciestraat proef je ambachtelijk gemaakte desempizza’s met biologische toppings volgens het seizoen. Ze serveren enkel lokale en pure producten. Op het pizzamenu vind je de klassiekers, maar ook enkele verrassende seizoenspizza’s.  Daarbij wordt dan een lekker biertje of wijntje geserveerd. Liever een kleine tapa of Italiaans Gelato-ijs? Ook dat staat op de kaart.

 

Graan, Provinciestraat 60, 2018 Antwerpen

 

 

 

 

Gesprek met Floortje De Ley van Graan

Vanaf deze week opent Graan restaurant en bar in de Provinciestraat van woensdag tot en met zaterdag van 4 uur tot 12 uur ’s nachts dus je kunt terecht bij Graan voor een pizza, een ambachtelijke pizza, een desem pizza uit een houtoven, een craft beer of een gelato.

Zijn dat dan de gangbare pizza’s?

De pizza’s: er zijn zowel klassiekers bij als aan seizoenspizza’s die dus wisselen volgens het seizoen, maar wij hebben ook een alternatief voor mensen die vegetarisch eten die vlees eten of voor mensen die veganistisch eten, dus het is een ruim aanbod van verschillende pizza’s waarbij klassiekers en een aantal seizoenpizza’s die wisselen.

De bodems die zijn van desem.

Inderdaad de bodem is gemaakt van zuurdesem die heeft minstens 48 uur gerezen dan zorgt ervoor dat de smaak intenser is en dat het ook luchtiger is en beter verteert. Wij veranderen ook het recept van ons deeg naargelang de temperatuur omdat wij buiten bakken, worden wij geconfronteerd met winters, zomers en ons deeg reageert daarop, dus proberen wij ook het recept aan te passen. Dus eigenlijk zijn niet alleen de toppings volgens het seizoen, maar ook ons deeg is seizoensgebonden.

Je schenkt er ook speciale biertjes bij.

Ja we hebben een ruim aanbod van craft beers, lokale craft beers. Een aantal vast op de kaart, maar ook heel veel die wisselen, waarbij ook IPA’s de saison, maar even goed een hele reeks zure bieren, met wilde gisten te verkrijgen zijn. Het is zeer wisselend .

Zuurdesem is wat de rode draad want je doet niet alleen pizza’s je geeft ook workshops voorbeeld.

Ja inderdaad zuurdesem is de rode draad. In het pizzadeeg zit desem, maar we bieden ook desembrood aan bij de tapas, maar inderdaad naast het concept van het restaurant, hebben wij ook de bakkerij-academie waarbij dus zowel particulieren als professionelen kunnen leren ambachtelijk bakken met zuurdesem.

Misschien toch nog even uitleggen wat desem nu precies is …

Desem is eigenlijk een gist, maar het is een natuurlijke gist die ge eigenlijk zelf opwekt met bloem, water en lucht en wat is het voordeel van desem? Desem heeft zowel een positieve smaak, het heeft een positief effect op de smaak, maar helpt ook op het verteringsproces en is veel intenser van smaak.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws