6.2 C
Antwerpen
zaterdag, januari 22, 2022

‘Er gaat niks boven een Antwerpse mossel’

Het mosselseizoen is weer van start. De vishandels en restaurants zijn lovend over de kwaliteit van dit seizoen. En ze worden nog beter. Mosselleveranciers willen jongeren warm maken om mosselen te eten, want die kiezen nu vaak voor sushi of Pizza. En mossels zijn net gezond, duurzaam, lekker en ook best wel ‘fast’ want het duurt niet lang om ze klaar te maken.

Gesprek met Cas Goossens van restaurant De Rooden Hoed

Het mosselseizoen is van start, hoe zijn de mosselen trouwens?

De mosselen zijn waanzinnig lekker. Ze zijn superlekker, goed van grootte, goed van vlees, super! Zeker aan te raden om te komen eten.

Is er nu een groot verschil tussen de hangcultuur mosselen in de bodemcultuur mosselen?

Goh ja, sowieso de smaak. Ik denk dat iedereen wel graag een goede Zeeuwse bodemcultuur mossel eet, je merkt dat wel ja, van smaak, van grootte, van structuur, … Hangcultuur is ook lekker hé, super lekker, maar we zijn altijd wel blij dat de bodemcultuur mosseltjes er zijn.

Mosselen, dat is een belangrijk product voor een de restaurant als De Rooden Hoed hé?

Uiteraard ja. Het is één van onze belangrijkste producten, we zijn daar dan ook al jaren voor gekend, we hebben al op 13 verschillende of 14 verschillende wijzen dat we die klaar maken, … met bier, met look, met room, op zijn Thais, …

Een leverancier Alfa Fish die willen jongeren meer overtuigen om mosselen te eten. Is dat zo’n probleem?

Ja ge merkt dat wel dat de jeugd meer naar pizza en sushi grijpt, wat ook heel lekker is, maar een goede mossel is super gezond ook, dat is hier gevangen in onze zeeën dus aan transport is dat ook heel weinig, voor het milieu is dat dus ook super goed.

Op welke manier wil dan de jongeren gaan overtuigen om meer mosselen te eten?

Ja het is duurzaam gevangen, de jeugd is ook bezig met het milieu zoals je nu ziet. De mossel wordt hier in de eigen zee gevangen en het is ook snel klaar gemaakt op 5 minuten is een mosselpotje klaar, het is dus ook snel van eten en het is het is ook kei-gezond. Er zitten weinig calorieën dat er in een mossel zit en ge hebt er superveel Omega 3 van en het is echt een volwaardige voeding.

En wat is jouw favoriete versie van mosselen?

Een ‘Aantwaarpse mossel’ hé, er kan niks boven een Aantwaarpse mossel, … ja sowieso!

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
587VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws