12.1 C
Antwerpen
zondag, mei 26, 2024

Deli Barrio: “No rules more fun”

Deli Barrio is een relatief nieuwe zaak vlak naast het te Boelaerpark, op de grens van Borgerhout, Berchem en Deurne Zuid. Je kunt er maaltijden uithalen, maar even goed ter plaatse eten. In de kaart zit niet echt een lijn. “We koken waar we op dat moment zin in hebben, maar er is altijd wel voor ieder wat wils” vertelt Chef Toon De Bock.

Gesprek met Toon De Bock van Deli Barrio

Deli Barrio zijn eigenlijk vier concepten in één.Het is een take out – eat in. Dus mensen kunnen ook de gerechtjes hier ter plaatse eten, die ze ook in take-out kunnen meenemen. We hebben een mooi assortimentje aan wijnen, natuur en de meer conventionele wijnen en een shop. Een shop met allerhande leuke conserven zoals ansjovis, passata’s en dergelijke.

Wat staat er zo op de kaart?

Op de kaart staan er eigenlijk verschillende dingen en die variëren. Om de paar weken verwisselen wij van gerechten, maar er is niet echt een rode draad of zo terug te vinden in de kaart. Daarmee wil ik zeggen, de ene keer is dat wat meer Aziatisch, met wat curry’s of wat salades. Dan is dat wat meer de winterse kost zoals nu deze kaart voor de moment zijn dat wat comfort food dishes, het is er ook het weer voor, maar dat varieert; Italiaans, Spaans, Aziatisch, Midden-oosters, … eigenlijk waar wij zelf een beetje zin in hebben om te koken of wat onze klanten vragen om eens een keer te maken ‘no Rules more fun’ …

Dus eigenlijk, een vegetarische pasta kan perfect naast balletjes in tomatensaus staan?

Kan perfect. Er zullen altijd ook wel … er zullen ook altijd wel vegetarische of veganistische opties. Er zijn ook altijd één of twee pasta-bereidingen en één a twee salades, dus voor ieder wat wils eigenlijk.

Wat het restaurant hier betreft, dat is eigenlijk echt een buurtrestaurant hè jullie mikken ook op de vaste klanten.

Klopt, dat was van in het begin al zeer belangrijk denk ik voor ons, vandaar dat ook het concept een beetje daar uitgekomen is. Mensen moeten hun eten kunnen komen halen take-out, maar ook gezellig eventjes blijven zitten om een snelle snel hap te doen. We hebben de shop daar om snel die fles wijn nog mee te pakken voor de late werkers die nog een gekoeld flesje wijn willen, en we zien dat ook. We zien ook dat er heel veel vaste klanten die meer dan meermaals per week eigenlijk de zaak bezoeken, dus dat is eh dat is super. Ge bouwt er ook een band mee op, met die klanten, die geven ook suggesties, wat er eens moet gemaakt worden en dergelijke, dus ja, dat is heel frappant dat we dat zien en dat is zeer leuk.

Het is wel een lunch als een dinner restaurant?

We zijn heel de dag open, dus je kunt elke moment van de dag kunt ge wel iets komen eten, de keuken sluit wel wat vroeger, omdat we toch niet het standaard restaurant concept zijn. We zijn inderdaad niet … we noemen ons ook niet per se een restaurant, we zijn heel de dag heel de dag eigenlijk open, dus je kunt ook heel de middag binnenspringen om een hapje te komen eten, echter de keuken sluit wel om 8 uur, 20 uur en tot 9 uur kunnen jullie dan nog de gerechtjes en take out komen halen. Een beetje anders als de klassieke openingsuren van een restaurant en ook iets later open dan de klassiekere traiteurs of take-out concepten.

Je haalde het zelf ook al aan, de wijnen zijn ook heel belangrijk.

Zeker! Wij drinken ook zelf graag een glas goede wijn en daarin hebben we bewust gekozen voor de meer standaardwijnen, minimaal geïnterfereerd, uiteraard en altijd wel, maar we hebben ook enkele natuurwijntjes die wel meer funky die wat meer hip zijn, omdat we dat zelf ook heel graag drinken, dus voor ieder wat wils.

Die shop wat houdt dat precies in? Ik zie een aantal mediterrane producten?

De shop is inderdaad een zeer leuk ding dat constant evolueert eigenlijk, niet per se allemaal mediterraanse dingen, er zitten wel veel Italiaans, Spaanse zaken tussen maar daar kunnen goed gewoon Nederlandse of Belgische of Waalse of van de buurlanden of lokale producten tussen zitten. We hebben hier enkele producten die mega lokaal gemaakt worden, honing van 100 meter verder, hot sauzen van achter het park, dus het hoeft niet super-lokaal te zijn, dat mag. Enige rode draad moet zijn dat het gewoon top is en dat het gewoon zeer lekker is eigenlijk.

© Aantwaarpe.be 2022

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws