12.1 C
Antwerpen
zondag, mei 26, 2024

“De komende competitie zullen veel ploegen dicht bij elkaar liggen”

De veldkorfbal-competitie start volgend weekend. AKC/LUMA bereidde zich het voorbije weekend voor op de Benecup in Hoboken. “Maar er is nog werk aan de winkel. Het wordt een boeiende competitie met veel ploegen die aan mekaar gewaagd zijn” vertelt Jan Nelen, coach van AKC/LUMA. Was de korfbalsport vroeger een puur Antwerpse aangelegenheid, dan lijkt daar nu verandering in te komen, ook niet-Antwerpse ploegen steken hun neus aan het venster.

 

 

Gesprek met Jan Nelen Coach van AKC/LUMA

Als we het over het algemeen bekijken, misschien wel maar er is toch wel richting Gent heel veel te doen in het korfbal, Floriant (Merelbeke) zit mee bovenaan de topleague te spelen, in de Kempen – goed dan hebben we het ook wel over het Antwerpse – maar laat ons zeggen over het algemeen is het nog een Antwerps gebeuren.

AKC, jullie dus, de regerend kampioen, jullie zijn de te kloppen ploeg, topfavoriet?

Nee dat denk ik niet. Ik denk dat er de komende competitie veel ploegen dicht bij elkaar gaan liggen. We natuurlijk heel lang stilgelegen, het is kijken naar alle ploegen hoe zich de voorbereiding ontwikkelt, zoals bij AKC gaat dat ook mee ups en downs, ook bij de collega’s zeg maar de concullega’s, zoals we dat durven te noemen … Ja ik denk dat het de komende competitie dat het van week tot week te bekijken is hoe dat de ploeg ervoor komt.

En jullie beginnen meteen met een topper tegen Boeckenberg …

Ja ik vond het een beetje raar toen we de competitie bekeken, toen de competitie(kalender) werd kenbaar gemaakt, dat het een beetje een copy-paste was van vorig jaar, het is een copy-paste van vorig seizoen … ik begrijp dat eerlijk gezegd niet goed, maar goed alle wedstrijden moeten gespeeld worden en we beginnen, net zoals vorig jaar met een uitwedstrijd naar Boeckenberg. Maar ja goed, iedere wedstrijd moet gespeeld worden en wij gaan ons erop voorbereiden om alles eraan te doen om te winnen van Boeckenberg.

Is AKC er klaar voor?

Als ik eerlijk ben, op dit moment nog niet. Maar we hebben nog een week te gaan en in die week zullen, zoals we zeggen de puntjes op de i moeten gezet worden en zoals je daarjuist in die wedstrijd ook gemerkt hebt, het gaat nog heel veel met ups en downs, maar dat hoor ik ook bij de tegenstanders. Ik bedoel bij de andere ploegen gebeurt dat ook dus er is nog veel werk aan de winkel voor iedereen.

 

Meer Antwerpse reportages op www.Aantwaarpe.be 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws