17.1 C
Antwerpen
vrijdag, juni 14, 2024

Coffee 4 Life: koffie voor de rest van je leven en steun aan Mexicaanse boeren

Juan Ramón Rangel Silva is een Mexicaan die al jaren in Antwerpen woont. Na een starterscursus, begon hij met zijn eigen koffielabel Réé, waarmee hij koffie uit zijn geboorteland wil promoten in België en exporteren naar andere landen. Met zijn formule Coffee 4 Life wil hij enerzijds een uniek abonnement aanbieden, waar je voor de rest van je leven koffie krijgt en anderzijds de koffieboeren in Mexico een eerlijke prijs betalen voor hun product. En vanuit de haven van Antwerpen wil hij heel de wereld veroveren.

De actie ‘coffee 4 life’ loopt nog tot 28 februari. Wellicht komt er nog een volgende actie. Je blijft op de hoogte van de website van Réé

 

Gesprek met Juan Ramón Rangel Silva van koffielabel Réé

 

Ik heb ontdekt hoe belangrijk de Port of Antwerp is voor koffie omdat 40% van de koffie wordt ingevoerd in de Europese Unie zit in de haven van Antwerpen.

Natuurlijk ja, ik voer koffie van Mexico in, omdat ik Mexicaan ben en koffie is mijn passie en ik hou niet alleen van koffie op zich, maar ook alles wat rond koffie hangt.

Wat ik wil doen is een bedrijf starten dat koffie van Mexico distribueert, omdat niet zoveel mensen de koffie uit Mexico kennen. Dat is super lekkere koffie en dan daarna, ’the sky is the limit’ …

Je hebt ook een ‘Coffee 4 Life’ formule, wat is dat?

‘Coffee 4 Life’  is een speciale formule. Ik wilde altijd het merk lanceren met een crowdfun­ding-cam­pag­ne. Zo ‘Coffee 4 Life’ is een formule waarmee koffieliefhebbers koffie kunnen kopen voor de rest van hun leven en daarmee de boeren steunen met een eerlijke prijs en er zo mee zorgen dat de boeren een biologisch certificaat krijgen.  Wat de consumenten van ‘Coffee 4 Life’ hebben is een formule waarbij ze één kilo koffie elke keer twee maanden, voor de rest van hun leven, krijgen. Het is een ‘super crazy idee’,  maar het is de ideale formule om het merk te lanceren en waarbij de koffieliefhebbers een goede ervaring hebben dat wij letterlijk de ingevoerde koffie van de koffieboeren rechtsreeks aan hen leveren, dat is de formule. Je steunt dus het goede doel en je krijgt daarbij koffie voor de rest van je leven.

Hoeveel moet je daar dan voor betalen?

Wel, voor de ‘Coffee 4 Life’-formule is het 1000 euro, een keer. En dan krijg je een certificaat. Met dat certificaat krijg je het eerste jaar één kilo per maand, maar misschien is één kilo koffie per maand letterlijk zoveel koffie voor één familie en vanaf dan, vanaf het tweede jaar wordt het één kilo in de twee maanden.

Maar kan ook gewoon koffie kopen per pak?

Ja, inderdaad, dat is juist.  We hebben een online winkel en we willen ook op een bepaald moment een koffiebar in de stad openen, maar eerst willen we weten wat de reactie is van de koffieliefhebbers en dan zal het het resultaat zijn van al onze inspanningen.

De koffie die je verkoopt, zijn dat koffiebonen of ook in capsules in die toestellen kunnen?

Oh ja, wij doen ook composteerbare biologische capsules. Die worden in België geproduceerd. Die capsules zijn een groot succes in Mexico en we verkopen die  capsules ook in de Verenigde Arabische Emiraten, maar wij willen ook naar Spanje en Australië gaan, we zijn een klein, maar wel internationaal bedrijf, dat is ongelooflijk …

Je wil heel de wereld veroveren vanuit Antwerpen?

Ja, via de Antwerpse haven hé. Zoals lang geleden, waar alles vanaf de havens vertrok, zoals richting Amerika,  Zo nu zal de koffie, die wordt ingevoerd door de Antwerpse haven, en in België geproduceerd, gaat straks naar andere landen.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws