16.6 C
Antwerpen
vrijdag, juni 14, 2024

Carnaval in café Den Engel

Linda, cafébazin van Den Engel wil carnaval in Antwerpen nieuw leven inblazen. Ze vindt het jammer dat dat in Antwerpen nauwelijks gevierd wordt. Daarom geeft ze een carnaval-knal party op vrijdag 3 maart. Iedereen die verkleed is, is welkom.

Gesprek met Linda van café Den Engel

Ik vind dat bijzonder Jammer … In mijn jonge jaren gingen wij altijd carnaval vieren in Duitsland omdat dat daar echt superfeesten waren en ik vind nu na de Corona, iedereen heeft zin om toch terug wat te vieren. Ge voelt dat, ge ziet dat aan de mensen en we willen proberen toch van carnaval hier in Antwerpen ook van de grond te krijgen.

Hoe ga je dat doen?

We gaan al beginnen met in Den Engel een grote carnaval-party te organiseren. Dat zal doorgaan op vrijdag 3 maart vanaf 19 uur ongeveer en ja ik heb toch al heel veel volk kunnen strikken die hun gekste pakje gaan aan doen dus … dat gaat wel goed worden.

En dan wordt er uitbundig gedanst …

Dan gaan we dansen en we gaan zot doen. Diegenen die niet willen dat anderen zien of weten dat ze zot doen, die moeten zich dan maar verkleden in iets onherkenbaar, maar we zijn van plan om er een top-knalfeest van te maken …

Daar kan je wat van hé, hier in Den Engel …

Ja, dat klopt, hier zijn al heel wat feestjes gebouwd …

Als ik dan denk aan Antwerpen Zingt, dat is hier ook groot geworden, denk je dat het carnavalvieren zich gaat doorzetten naar andere plaatsen in Antwerpen?

Ik hoop dat, maar ja, het het verschil met Antwerpen Zingt is natuurlijk, daar moesten de mensen alleen maar komen, niet verkleed, we deden dat ook twee, drie, soms vier keer per jaar en ja dat is hier eigenlijk een heel groot succes geworden, zodanig dat Den Engel veel te klein werd, dat we het op de Grote Markt hebben opengetrokken en ja daar kwam dan het verbod wegens te druk … niemand kon niet meer door, het verkeer, het was te groot geworden. Vandaar dus dat ze vertrokken zijn. Ik hoop oprecht dat we dat met carnaval ook kunnen doen, maar ja we zullen al beginnen met Den Engel. Als die al vol zit met verklede mensen, zijn wij heel blij.

Ga je dan zelf ook – en je staf – verkleed rondlopen?

Natuurlijk Ik weet nog niet in wat, want ik heb wel wat verkleed-pakjes maar natuurlijk !

Carnaval in Den Engel foto © Aantwaarpe.be
Carnavalvierders in Den Engel foto © Aantwaarpe.be 2023

 

© Aantwaarpe.be 2023

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws