14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Boeiende zomeractiviteiten in de haven van Antwerpen

Port of Antwerp organiseert verschillende activiteiten voor jong en oud. Een megaschip spotten, een muzikale rondleiding in het Havenhuis volgen, meedoen aan een workshop streetart of zelf op pad gaan met je fiets: in de haven van Antwerpen weet je wat te doen deze zomer.

Videobeelden © Port of Antwerp

Gesprek met Lennart Verstappen van Port of Antwerp

De Haven Zomert houdt in dat wij graag de Antwerpenaar van jong tot oud, iedereen eigenlijk, willen laten kennismaken met wat de haven van Antwerpen allemaal te bieden heeft. Zowel qua recreatie, qua cultuur maar ook aan de hand van enkele unieke events die we organiseren om hen zo dichter bij de haven te brengen.

Wat voor events komt eraan?

We hebben drie specifieke events georganiseerd. Eentje is een muzikale rondleiding die wegens succes al uitverkocht is, die gaat door begin juli, begin augustus organiseren de grootste streetart workshop ter wereld in de haven, waarbij dat 500 mensen zich kunnen inschrijven gedurende het weekend van 7 en 8 augustus. En in september organiseren we een shipspotting. Maar dat is momenteel nog een verrassing welk ‘ship’ we juist gaan spotten, maar het gaat een hele unieke worden, dat kan ik beloven.

Waarschijnlijk van de MSC lines.

Dat kan ik nog niet zeggen, en het zal niet per se een schip zijn dat je zou verwachten maar ik kan wel zeggen dat het een unieke belevenis gaat zijn, waarbij dat we ook gedurende een heel weekend lang verschillende boottocht organiseren om een gigantisch schip te gaan spotten van op het water.

In die haven is er sowieso al heel veel te beleven en je kan er ook gaan wandelen in de natuur…

Absoluut. Elke dag van het jaar, maar ik denk vooral in de zomer als het goed weer is, is het echte moeite om de haven te komen ontdekken, al wandelend, al fietsend via de Waterbus. Je kan hier vogels komen spotten ‘ships’ komen spotten, ideale picknickplekken, er is hier heel veel natuur, bijna 5 procent van het hele havengebied bestaat uit natuurgebied, dus zeker de moeite waard om eens een dagje te komen vertoeven.

Naast het Havenhuis is er ook het havenpaviljoen vlak voor het MAS, daar is ook één en ander te beleven …

Klopt. we hebben Portopolis, het nieuwe havenpaviljoen, hebben we eind vorig jaar gelanceerd en geopend en dat is een heel interactief belevingscentrum om de haven van Antwerpen te leren kennen. Specifiek kan je verschillende zaken doen zoals aan de hand van een VR-bril kan je verschillende activiteiten doen of aan de hand van een tablet … er is ook een gedeelte voor de kleinsten onder ons, voor de 6 tot 12-jarigen en dat is gelegen aan de voet van het MAS en daar kan je echt die haven op een heel interactieve dynamische manier leren kennen.

En zo breng je ook met de in de Antwerpenaar wat dichter bij de haven.

Dat is hetgeen we heel graag willen doen en we willen die Antwerpenaar dichter bij de haven brengen. De haven is superbelangrijk voor Antwerpen maar Antwerpen is ook super belangrijk voor de haven en willen die twee gewoon graag beter met elkaar kennis laten maken.

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws