17.5 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

Berchem Sport wil een gezonde familieclub blijven

Voor Berchem Sport begint op 4 september de nieuwe competitie in 2de nationale bij de amateurclubs. Geel-zwart wil vooral financieel gezond blijven, maar toch bovenaan meedraaien. Het moet ook een familieclub blijven, zoals het altijd geweest is, vertelt Karel Van Daele, die al sinds zijn kindertijd verbonden is aan Berchem.

 

 

Gesprek met Karel Van Daele van Berchem Sport

 

 

Berchem is altijd een familiale club geweest, tot zelfs in hun toptijd in de jaren 50 – 60 en noem maar op. Er speelden toen op hetzelfde moment twee broers en vier kozijnen allemaal in die eerste ploeg en al wat er was, dat kwam uit de jeugd. Dan had je spelers die kwamen van de kanten van de Gitschotellei en anderen kwamen van de kanten van de Statiestraat. Dat waren de twee (buurten) die in de ploeg zaten en dan kwamen er een paar bij van andere buurten. In feite is Berchem altijd zo geweest. Ook als er spelers aangetrokken werden …

Er is alleen een periode geweest, op een zeker moment rond de jaren 2000 als Cavatti in het bestuur gekomen is en dat het leek dat we de kans gekregen om een topclub te worden, maar dan hebben we weer pech gehad dat het daar mislopen is, maar anders hebben hier altijd een groot deel, mensen, jeugdspelers van hun eigen aangevuld met anderen maar het is altijd een familieclub geweest.

Toch wel heel veel mooie momenten zelfs sportief, niet sportief ook …

We hebben schitterende momenten gehad, zeker de laatste … ik denk een van de schoonste momenten die we hebben gehad als we over een jaar of 3¬† terug kampioen geworden zijn en terug naar eerste nationale, eerste nationale van de amateurs gegaan zijn, toen hier 6000 man op Berchem stond … in de huidige context … en dan de sfeer die hier was en dat al de jeugdspelers hier aanwezig waren op het plein, waar we allemaal¬†veel pret aan gehad hebben. Maar we waren ook regelmatig een ploeg van zakken en stijgen, dus we gingen naar boven van tweede klas naar eerste en tweede seizoenen nadien zakten we terug … Dat was een vast gegeven op zeker moment.

Je haalde de supporters al aan; die zijn de club ook heel trouw … zij hebben ook een mooi grafitti-werk gemaakt op de tribune …

In feite als wij, waar we nu spelen, in tweede amateurs, zijn wij de ploeg, samen met Eendracht Aalst, de ploeg die de meeste supporters op verplaatsing bij hebben. Wij hebben nog altijd rond de 300 a 350 supporters bij op verplaatsing. In de huidige context is dat veel voor een tweede amateursclub. Dat zien we dus als we thuis spelen hoeveel dat de andere ploegen allemaal bij hebben. Dus een grote aanhang je krijgt ook stilaan jongere supporters, de oudere generatie verdwijnt en je krijgt een jongere generatie iets dat we nu echt zien, dat veel jonge mensen terug komen zien naar de eerste ploeg.

Voor die eerste ploeg begin het op 4 september, wat zijn zo de verwachtingen voor het nieuwe seizoen?

De verwachtingen zijn realistisch. Onze verwachting is dat naar de eerst helft van de reeks zullen spelen dus dan de linkerkant zoals ze zeggen en daar laat ons zeggen eerder aan de bovenkant te zijn. Laat ons zeggen tussen de zesde en de tiende plaats spelen en dan zijn wij tevreden.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws