19.9 C
Antwerpen
dinsdag, augustus 9, 2022

AKC viert 100ste verjaardag met lijvig boek

De 100ste verjaardag van AKC (/LUMA) mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Door corona was er geen mogelijkheid om grote festiviteiten te houden, maar er komt zeker nog een jubelbanket. De clubgeschiedenis werd intussen gebundeld in een lijvig boek dat exclusief bij de club verkrijgbaar is.

 

 

Gesprek met Pit Van Dyck van AKC/LUMA

 

We zijn de tweede club in België die het 100-jarig bestaan viert. Na Scaldis zijn wij vanaf 21 april van dit jaar 100 jaar. Wij hadden daaromtrent een hele rits aan activiteiten gepland maar wegens de coronamaatregelen zijn die uiteraard allemaal in het honderd gevallen en hebben we alles moeten cancelen op uitzondering van een jubelboek dat we hebben uitgegeven en op uitzondering van een jubelbanket dat we zullen houden aan het einde van dit seizoen in juni. Dat zijn zowat de geplande activiteiten.

Dat is een lijvig boek geworden …

Dat is inderdaad een lijvig boek. 100-jaar geschiedenis van AKC vat je natuurlijk niet samen in een klein boekje. Dat is een boek geworden waarin we de ganse geschiedenis van AKC hebben proberen samen te vatten zowel de evenementen, het sportieve gedeelte, het bestuur, de mensen die in de nationale ploegen hebben gespeeld … We hebben getracht van alles zo bondig mogelijk samen te vatten, maar dat is natuurlijk nog wel een lijvig dossier geworden van een 120-tal bladzijden.

Waar reiken die ambities van AKC als een ‘Koninklijke club’?

Als koninklijke Antwerpse Korfbal Club reiken die ambities natuurlijk altijd naar het kampioenschap van België. Wij zouden daar graag nog eens stunten. Wij zijn momenteel de uittredende veldkampioen en ook dit jaar is het de betrachting om eerst en vooral kruisfinales te spelen zowel in zaal als op het veld en dan kunnen we nog altijd zien wat daar haalbaar is. We moeten wel toegeven onze internationals die twee jaar zijn gaan spelen in Nederland zijn dit jaar terug onze 2 toppers Jarre De Ley en Jari Hardies zijn terug bij ons komen spelen, dat is natuurlijk een hele aanwinst, een versterking, … spijtig genoeg is het zo dat één van onze dames heeft moet een afhaken wegens beroepsbezigheden. Dat maakt dat we langs ‘dames-kant’ iets te krap zitten. We hebben 8 dames voor twee ploegen en dat is net iets te weinig.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

670FansLike
603VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws