14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

BaarPasta: Belgische chef geeft pasta speciale twist

BaarPasta heeft de plek ingenomen van Spaghettiworld op de Oude Koornmarkt. Geen Italiaan in de keuken, maar chef Gilles, die pasta’s bereidt met een speciale twist. Bedoeling is een laagdrempelig eethuis te zijn, waar je ook terecht kunt voor een goed glas wijn of een cocktail.

Gesprek met Gilles van BaarPasta Schulpen

Wij zijn begonnen met deze zaak, aangezien ik al heel lang iets voor mij zelf wou doen, zijn op deze pand gevallen, dat was vroeger Spaghettiworld en daardoor zijn we eigenlijk op het idee gekomen om verder in die richting te gaan maar met een heel ander concept. In de plaats van gewoon alle basis-pasta’s aan te bieden wouden wij er wel iets speciaals mee doen. Dan zijn we begonnen met allerlei verse pasta’s verse sauzen, alles handgemaakt om de klant toch het extra aspect van het dineren te
kunnen aanbieden. BaarPasta komt eruit voort omdat we ook heel hard willen inspelen op het drankgebeuren, dus dat de mensen niet alleen gewoon iets komen eten maar dan ze ook altijd welkom zijn voor een lekker drankje, dat kan gaan van iets fris tot een lekkere cocktail, mocktails voor de mensen die geen alcohol willen drinken, dat is eigenlijk zo in het kort samengevat wat ons concept is.

Bij pasta’s denkt men altijd aan Italianen, maar hier is er geen Italiaan te bespeuren.

Dat cliché wouden wel een beetje uit de weg gaan daarvoor hebben we er ook voor gezorgd dat niet de klassieke Italiaanse richting uitgaan met onze gerechten, maar dat we er toch altijd nog een leuke funky twist aan geven, dat het zo een beetje specialer is dan bij de ‘standaard Italianen’.

Wat is dan zo’n gerecht dat bijvoorbeeld op de kaart staat dat met pasta is maar toch nog die speciale touch heeft?

We zorgen er eigenlijk gewoon voor dat er altijd pasta bij elk gerecht aan te pas komt maar niet zozeer de standaard, we hebben natuurlijk wel de standaard alla carbonara en Bolognese, ook al serveren we die anders, maar bijvoorbeeld in het wildseizoen werken we met een ragout, met gevulde pasta, dat is dan gevuld met truffel bos champignons en een ragout van everzwijn, dat is iets dat je niet standaard bij ‘een italiaan’ gaat kunnen krijgen.

Waar heb je je ervaring opgedaan of waar heb je leren koken?

Ik ben er eigenlijk een beetje ingegooid zoals de ze zeggen gewoon met de ogen toe beginnen. Ik heb op mijn vorige job heel veel kunnen stelen we mijn ogen en zo ben ik er eigenlijk gewoon aan begonnen en gehoopt dat het tot een goed einde ging komen om zo maar te zeggen. Het is heel mooi uitgedraaid. Ik heb mezelf ook elke keer verder gedreven om me meer te ontwikkelen, betere dingen te doen en het naar een hoger niveau te tillen en ik denk, als we de mensen hun reacties horen dat we daar momenteel toch zeker goed in slagen.

Heb je dan ervaring in Italiaans restaurants?

Neen, dat niet. Er is voor alles een eerste keer en dit is onze eerste keer in het ‘Italiaanse milieu’ om het zo te zeggen.

Wat is het publiek dan jij wil bereiken?

Bij ons is iedereen welkom van jong tot oud daar zitten wat je een limiet op wij willen mensen gewoon een leuke ervaring aanbieden van A tot Z dat ze hier aankomen heel goed gesoigneerd worden en dat ze naar huis gaan tegen mensen vertellen van wauw het was daar leuk, het was wel gezellig, we hebben er lang kunnen zitten en hebben genoten van A tot Z

 

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws