3.2 C
Antwerpen
woensdag, januari 26, 2022

Nieuw figurentheater Mirantibus start met kindervoorstelling Nello en Patrasche

Milly Jennes, professioneel poppenspeelster heeft een nieuw gezelschap opgericht: figurentheater Mirantibus. De eerste voorstelling brengt het verhaal van Nello en Patrasche. De voorstelling gaat in première op op het familiefestival ‘Nello Feest’ op zondag 20 juni om 14.00 uur

Gesprek met Milly Jennes van Figurentheater Mirantibus

Figurentheater Mirantibus is mijn eerste eigen project eigenlijk en Mirantibus … Ik ben eigenlijk altijd op zoek geweest naar wat ik zelf interessant vind in theater. Het is verwonderd worden, bewogen worden, geraakt worden, … Mirantibus betekent verwondering in het latijn. Nu ik ben het wel een beetje gaan zoeken in andere talen, maar ik vond de naam mooi klinken.

De betekenis die erachter zit, vind ik geweldig dus voilà … Figurentheater Mirantibus en figurentheater moest er bij want ik speel met poppen, met figuren, …

Hoe worden die poppen daarachter jou trouwens bediend?

Dat zijn een beetje een combinatie van verschillende poppen. Zowel tafelpoppen, de kleintjes zijn tafelpoppen, maar ik heb ook grotere poppen die bekpoppen zijn die worden bediend met de hand, deze wordt bediend met twee spelers. Iemand doet de voeten en de andere het hoofd en de handen.

Welk publiek wil jij bereiken met je theater?

Voornamelijk kinderen, familie en kinderen, … De voorstelling van Nello en Patrasche hadden we zoiets gedacht van tussen de 6 en de 9 jaar te spelen. Misschien al 5 jaar, want is wel heel beeldend natuurlijk. En er gaat ook heel mooie muziek onder gezet worden door Cedric Murrath.

Dat eerste stuk is dus Nello en Patrasche, je bent zelf ook van Hoboken dus vandaar waarschijnlijk die link?

Ja mijn vriend Peter van Goethem heeft eigenlijk dat een beetje aangedragen van ‘kijk Hoboken, Nello en Patrasche, maakt daar iets van …’ vandaar ben ik mij helemaal gaan verdiepen in de wereld van Nello en Patrasche, boek gelezen natuurlijk ook het boek van An Van Dienderen, waar ik vroeger ooit nog mee in de klas op gezeten, heel grappig. Ik vond het wel plezant en inspirerend dat zij zo’n mooi en prachtig boek heeft gemaakt over Nello en Patrasche en Hoboken en al de films en commerce die dat daarrond is geweest.

Het is ook een moeilijke periode geweest met corona. Heb je dan online al wat kunnen doen?

Ik ben eigenlijk heel lang bezig geweest met dit project, met poppen te maken, ik heb ook nog poppen gemaakt voor figurentheater Vlinders & Co, ondertussen – dat moest natuurlijk ook op tijd af geraken – maar ja ik ben heel druk bezig geweest met scenario schrijven herwerken, mensen contacteren, de drukkerij voor de beelden natuurlijk, want de beelden van Rubens spelen ook een heel belangrijke rol, om die allemaal gedrukt te krijgen en af te krijgen …

Je maakt al die poppen zelf?

Ik heb de poppen allemaal zelf gemaakt ja. Ze zijn gemaakt van mouche eigenlijk, ja het materiaal waarop je slaapt, op de matras en ik snijd daarin, ik knip daarin en voilà, dit is dit het resultaat.

Hoelang werk je daar aan?

Ik denk per pop …daar heb ik toch wel een paar dagen werk aan.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
588VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws