17.6 C
Antwerpen
woensdag, juni 19, 2024

Zoete pannenkoeken met pralines en zoute met frietjes

Liefhebbers van pannenkoeken hebben sinds kort een nieuw adresje bij in het centrum van Antwerpen. 2 Grieken Efthymios Ntousis en Eleftheria Tzika opende midden december de deuren van ‘Garden of Flavours‘. Crêpes zijn immers in Griekenland erg populair. Op de kaart zowel zoete als hartige pannenkoeken met een aantal unieke combinaties.

Garden of Flavours, Lange Koepoortstraat 67, 2000 Antwerpen

Het verhaal begint bij mijn moeder Eleftheria en mijn beste vriend is Efthymios die hadden samengewerkt in de horecasector gedurende een lange tijd, al een jaar, en die zijn samen tot het idee gekomen om de Griekse manier van pannenkoeken maken in Antwerpen te introduceren. Ze dachten dat dat iets stijlvol zou zijn en iets nieuws. En ik denk dat dat wel zo is. Ik zal het verhaal vertellen, want Efthymios, de eigenaar hier, kan nog niet zo goed Nederlands, dat zal nog wel komen denk ik.

Die pannenkoeken, is dat een Grieks gegeven? Eten jullie dat veel in Griekenland?

Ja, ondertussen eten wij dat heel veel in Griekenland, want mensen die willen iets snel en iets van hoge kwaliteit en lekker eten. Dus na een nacht uitgaan gaan ze gewoon pannenkoeken eten en zo één pannenkoek is meer als genoeg zeg maar, voor hun. En het is ook niet zo duur. Dus ze hebben dat in hun cultuur opgenomen in Griekenland.

Zijn het zowel zoete als hartige pannenkoeken?

Ja, zowel zoete als zoute pannenkoeken, ja. Je hebt pannenkoeken vullen met kaas maar ook met pralines en zo, het scheelt van persoon tot persoon wat ze willen eten. Wil je iets zoet of wil je zout …

Hoeveel verschillende zijn er hier zo in ‘Garden of Flavours’?

Wij bieden meer zoute pannenkoeken met veel variaties, maar ook pancakes en zoete pannenkoeken. U kunt er vanalles vinden. Wilt u pralines, wilt u kaas, wilt u frietjes, wilt u alles …Ja je kunt hier heel veel vinden, ham en kip en vanalles …

Wat is het verschil tussen en crêpe en een pancake?

De crêpe, dat is de platte pannenkoek die u kent hier in Antwerpen, maar de pancake dat is de Amerikaanse stijl, wat kleiner maar wel wat dikker en wat zachter. Pancakes, de Amerikaanse stijl, die worden meestal zoet geserveerd maar hier heeft de chef ook een zoute variatie daarvan.

Wat is zo de populairste dat op de kaart staat?

De populairste op dit moment de ‘Burger Crêpe’ zijn. Dat is een pannenkoek met een (ham)burger zoals ook de naam is hè. Gewoon met een burger er in en barbecuesaus enzovoort, dat is heel lekker.

Wat ik hier ook zie is veel bloemen …

Veel bloemen, ja de bloemen dat zijn de passie van mijn moeder en van Efthymios en dat is in de zaak ook te zien zeker van de kleuren zijn enzovoorts. Dit hebben ze zelf gemaakt, want ze vinden dat heel leuk. Dat is ook een beetje om de sfeer warm te maken voor de klant die binnenkomt. Dat willen ze graag ook aanbieden.

© Aantwaarpe.be 2023

Zoete en hartige pannenkoeken bij Garden of Flavours
foto © LekkerAntwerpen.be 2023

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws