14.8 C
Antwerpen
vrijdag, juni 14, 2024

Worstenbroodjes voor veganisten en vegetariërs

Verloren Maandag … dat betekent worstenbroden en appelbollen. Vegetariërs en veganisten willen ook wel genieten van die traditie, maar blijven vaak op hun honger zitten. Daar spelen ze bij Tartelies – een veganistische cateraar in Berchem – gretig op in. Zo zijn er nu ook worstenbroden met een vleesvervanger op basis van soja. En die gaan als zoete broodjes over de toonbank.

Vegan Worstenbroodje (en appelbol) van Tartellies.
Foto ©Tartelies

Gesprek met Anouk Cunha van Tartelies

Wij zijn een veganistische eetgelegenheid en we maken zowel zoete als hartige maaltijden. Onze worstenbroodjes dat worden ook veganistische worstenbroodjes dus dat is dan met een vleesvervangerop basis van soja dat wij die worstenbroodjes aanbieden aan onze klanten.

En smaakt het dan ongeveer hetzelfde?

Ik zal eerlijk zijn; dat is niet hetzelfde maar ik heb ze al geproefd en ze zijn wel heel lekker en sowieso is ons publiek dat gewoon van soja als een vleesvervangers te eten dus dat zal zeker wel smaken.

Jullie hebben ook appelbollen maar daar moet je niet veel aan veranderen, waarschijnlijk …

Neen, want dat is appel en deeg inderdaad, dat ze zijn twee zaken die ons cliënteel sowieso mag, het deeg is niet glutenvrij maar dat is duidelijk gecommuniceerd. Maar daar zit niets in dat mag niet gegeten worden door veganisten.

Heb je het gevoel dat de mensen meer naar veganistische alternatieven overstappen, ook voor zo’n traditionele dingen als worstenbrood?

Ja het is zo dat de mensen die voor dat pad kiezen die zitten dikwijls een beetje op hun honger. Als je in een supermarkt gaat, vind je nog altijd heel veel de klassieke dingen terug, ook op restaurant heb je met een beetje geluk een vegetarisch alternatief, heel soms een veganistisch alternatief, dus wij merken echt wel dat er een shift is meer en meer ook milieugewijs, dat mensen minder en minder dierlijke producten eten en meer en meer naar het plantaardige toe aan het evolueren zijn en dat is natuurlijk positief voor Tartelies.

En het is ook lekker hé?

Ja absoluut, het zal wel zijn! Wie lust er nu niet graag lekker bereide groentjes en onze heerlijke taartjes? Dus absoluut.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws