10.2 C
Antwerpen
dinsdag, februari 27, 2024

4 nieuwe sterren voor Antwerpen

Vandaag werd in Bergen (Mons) de nieuwe Michelingids voorgesteld. Antwerpen viel in de prijzen. Eén ster voor Misera en één voor Glass.

Restaurant Misera op het Nieuw Zuid heeft zoals verwacht een Michelinster gekregen. Voor chef Nicolas Misera en zijn team een belangrijke erkenning na 7 maanden van hard werken. Nicolas was ook erg emotioneel op de uitreiking “spijtig dat mijn vader het niet meer heeft mogen meemaken, want hij heeft me erg gestimuleerd om een chef te worden”.

Ook Wouter van Tichelen van Glass kreeg een ster. “het was onverwacht, want we zijn nog maar enkele maanden open”, vertelt Wouter. Hij heeft het vroeger al eens meegemaakt in de Koopvaardij, waar hij samen met zijn zussen Rosalie en Veerle en met zijn schoonbroer Tim (Meuleneire van restaurant Franq) werkte.

Glass is een wijnbistro waar Wouter kookt en sommelier Jurgen Lijcops voor de gepaste wijntjes zorgt. Er heerst een losse ambiance, er is toffe muziek en in de keuken worden lekkere gerechtjes bereid met een goede kwaliteit.

Wout Bru

Met Wout Bru was er een 5de Antwerpse chef die een ster kreeg. Maar zijn restaurant is in Durbuy (Le Grand Verre) in de groep van Marc Coucke.

Groene ster

Er werden in Bergen ook 4 groene sterren uitgedeeld en 2 daarvan gingen naar Antwerpen met Seppe Nobels van restaurant ‘De Instroom’ en Bart De Pooter van WILDn. Restaurants die zich op een bijzondere manier inzetten voor de ontwikkeling van een duurzame gastronomie worden onderscheiden met een Groene MICHELIN Ster.

Een overzicht van de sterrenrestaurants in Antwerpen (stad)

3 sterren

Zilte

2 sterren

Hertog Jan at Botanic

The Jane

1 ster

Bistrot du Nord
The Butcher’s son
DIM Dining
Dôme
Fine Fleur
’t Fornuis
FRANQ
Het Gebaar
GLASS N
Kommilfoo
Misera N
Nathan
Nebo
Le Pristine

Antwerpen (stad) heeft nu 17 sterrenzaken)

5 Antwerpse chefs (opnieuw) met een ster
foto Aantwaarpe.be

De 5 Antwerpse chefs die een ster hebben (Wout Bru voor zijn restaurant Le Grand Verre in Durbuy)

© Aantwaarpe.be 2023

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws