17.5 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

Restaurant Circus: Jongleren met groenten

Hou je van een gezonde biologische keuken, waar je terecht kunt voor een volledig veggie ontbijt of lunch, dan kan je sinds kort terecht bij ‘Circus‘ in de Kasteelpleinstraat. Van donderdag tot en met zaterdag kan je er ook ’s avonds terecht in de natuurwijnbar. Lien De Naeyer en Inge Dreezen serveren de gerechten met pit en passie.

Gesprek met Inge Dreezen van restaurant Circus

Je kan hier ontbijten, brunchen, lunchen, koffietjes, taartjes, … alles is hier ook zonder geraffineerde suikers, dus voor een gezonde lunch of ontbijt kan je hier terecht, en ’s avonds is een ander concept wat zich ook hier afspeelt, we hebben ’s avonds een natuurwijnbar en ciders en daar kan je ook een hapje eten. Het is dus eigenlijk doorlopend het hele verhaal rond sustainable dat naar voren komt.

Ik zag op de kaart ‘juggling vegetables’ … wat moet ik mij daarbij voorstellen?

Ja dat is eigenlijk meer een woordspeling dat wij jongleren met groenten, met de gezonde groenten en fruit, daar is verder geen uitleg over.

Wat staat er nog zo allemaal op de kaart?

Ja we proberen eigenlijk beetje streetfood op de kaart te zetten, maar op een gezonde manier, dus wat heel populair was of een trend is ‘pulled pork’ en bij ons is dat dan ‘pulled mushroom’, wij maken dat van champignonnen, dus dat zijn burgers, we hebben hier salades, we hebben ook lasagnas, we hebben ook telkens iets Aziatisch op de kaart staan. De kaart is klein, beperkt maar uitgebreid qua wereld visie.

En heb je het gevoel dat de mensen daar meer en meer voor gaan openstaan voor vegetarisch te eten of om biologisch te eten?

Daar ben ik ervan overtuigd. Als we een aantal jaren geleden begonnen met het concept uit te werken, was er heel weinig op de markt wat bij ons aanleunde en het aanbod wordt ook steeds groter en groter en ik merk ook dat we klanten eigenlijk krijgen die totaal die visie nog niet hebben of daar nog niet echt mee bezig zijn, maar er wel voor openstaan. Het is ook zo dat steeds meer mensen andere mensen meebrengen om die ervan te overtuigen dat een betere visie is of beter voor uw gezondheid is.

Ik heb ook gezien dat jullie proberen mee te doen aan de ‘zero waste’, dat jullie het afval willen beperken …

Ja dat klopt. Ja als we zien naar plastiek en zo, … We hebben amper afval per week en als je ziet hoeveel mensen hier over de vloer komen en ja consumeren, dus amper, … omdat we ook met leveranciers werken die daar ook bewust mee bezig zijn, die enkel verpakkingen doen in karton. Maar ook de groenten worden echt van van kop tot teen verwerkt, als er blaadjes aan de radijzen zijn, dan maken we er pesto’s van … allez, ja, het wordt allemaal verwerkt zodat we zo weinig mogelijk moeten weggooien.

Die naam ‘Circus’, waar komt die vandaan?

We wouden een naam creëren die vooral bleef hangen bij de mensen, die snel onthouden werd, die een positief gevoel naar voor bracht, bij de mensen en ja ‘Circus’ er ook iets creëren en we vonden dat een ludieke manier om zo naar voor te komen.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws