18.1 C
Antwerpen
donderdag, juni 20, 2024

Lijnpiloot Ludo Gysels vliegt voortaan rond in oldtimer

Ludo Gysels was tot zijn 65 jaar piloot voor verschillende commerciële luchtvaartmaatschappijen. Op die leeftijd moet elke piloot onverbiddelijk op pensioen. Maar Ludo wou blijven vliegen en kocht een T28 Trojan. Daar gaat hij binnenkort rondvluchten mee aanbieden.

 

T28 Trojan van Ludo Gysels op ANR (Antwerp Airport) foto © Aantwaarpe.be
T28 Trojan van Ludo Gysels op ANR (Antwerp Airport) foto © Aantwaarpe.be

 

Gesprek met Ludo Gysels

 

Dit was een plan dat ik heb ontwikkeld terwijl ik nog vloog voor de commerciële luchtvaartmaatschappijen. Er werd toen de vraag gesteld zoals iedereen stelt als je pensioen eraan komt: “Wat ga je daar mee doen?” Dat vliegtuig was dus één van mijn projecten.

Wat is dat voor een vliegtuig?

Dat is een North American T28

Wat is daar bijzonder aan?

Dat is bijzonder in die zin dat het een militaire opleidingstoestel is geweest voor de gevorderde opleiding bij de Amerikaanse luchtmacht en de Amerikaanse LMarine. Dat toestel dat is gebruikt geweest dit toestel op een luchtmachtbasis in North Carolina voor de opleiding van Amerikaanse gevechtspiloten.

Is dat geen groot verschil van zo’n groot lijnvliegtuig met alle comfort en alle luxe in zo’n oldtimers laat ons maar zeggen?

Ja dat is een enorm verschil. Het vereist enorm veel aandacht, het vereist ook redelijk veel ervaring en ook opleiding. Ik heb dus een opleiding moet volgen zowel theoretisch als praktisch.

Wat doe je nu met dat toestel?

Ik ga daar … Op dit moment begint het toestel nu pas eigenlijk echt te vliegen. We hebben met het project, zoals met alle andere projecten vertraging opgelopen met de corona lockdowns, maar de planning is dus om daar volgend jaar om rondvluchten mee aan te bieden.

Piloot worden veel jongeren dromen daarvan, zou je het jongeren nog altijd aanbevelen om piloot te worden?

Ja absoluut.Het is een fantastische carrière.Als ik terug blik op die van mezelf, ik heb geen enkel vervelend moment gekend en ik heb altijd met een grote smile, grote lach op mijn gezicht ’s ochtends kunnen opstaan omdat ik terug kon gaan vliegen.

En dat doe je vandaag nog altijd?

Dat doe ik vandaag nog altijd!

 

Meer reportages op www.Aantwaarpe.be

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws