17.5 C
Antwerpen
zaterdag, juli 13, 2024

In Choc lanceert verfrissende fruitkaramellen

Tom Coosemans startte 4 jaar geleden zijn winkel ‘In Choc’ op het Eilandje. Hij bouwde snel een goede reputatie op met zijn ronde pralines verpakt in een mooie geschenkdoos. Vanaf deze zomer pakt hij uit met een nieuwigheid : fruit karamellen. Die zijn verfrissende in de zomer.

Gesprek met Tom Coosemans van In Choc

In de zomermaanden loopt de chocolade altijd wat minder, dus heb ik mij bedacht om karamellen te maken, meer bepaald fruit karamellen omdat dat lekkerder is in de zomer en momenteel hebben we eentje met framboos, eentje met cassis en een met passievrucht en met mango.

Verkoopt dat dan meer in de zomer?

Het ligt bij de kassa en de mensen die zien het, de felle kleurtjes en die pakken dat gemakkelijk mee zoals in de gewone supermarkt eigenlijk hé.

Is het dan ook een beetje verfrissend?

Zeker, ge proeft het fruit heel goed dus passievruchten en mango, dat is een beetje zuur, ik vind dat heel lekker in de zomer, dat smaakt mij meer dan chocolade.

Maar in die chocolade pralines heb je ook karamel hé?

Ja klopt, ik heb momenteel drie soort en de laatste nieuwe is eentje met tropische karamel en er zit passievrucht, mango, limoen, kokos een banaan in, dus heel veel soorten fruit.

Wat mij opvalt jouw pralines hebben allemaal dezelfde vorm, normaal als je een doos pralines koopt, dat zijn allemaal verschillende dingen, jij hebt zo allemaal ronde pralines …

Ja en dat heb ik gekozen helemaal in het begin, want in begin had ik ook wel verschillende vormen, maar omdat ik nog niet alle apparatuur had, die ik nu heb, had ik ook geen triltafel. Als ik dan een vorm goot, met een moeilijke mal, met scherpe randjes en ik moest die trillen dan kwam er luchtbelletjes in, die dat er niet uit gingen. Met mijn apparatuur die ik nu heb, gaat dat wel, maar puur daardoor heb ik mijn pralines veranderd naar die halve bollekes en dat is glad dus er kunnen ook geen luchtbelletjes in komen en dat kunt ge met de hand gemakkelijk trillen, waardoor die altijd mooi egaal zijn hé.

Verkoop jij ook nog andere dingen buiten die fruitkaramellen en pralines?

Ja, we hebben een redelijk groot assortiment dat gaat van heel gekende zaken zoals studentenhaver in wit melk en puur, gekaramelliseerde hazelnoten, we hebben tabletten, we hebben af en toe koekjes macarons, …

gezouten karamel, dat de mensen dan kunnen kopen, dat is dezelfde karamel als in de pralines en mensen kopen dat om gewoon uit de pot op te eten of op pannenkoeken of ijs te strooien, dus er is voor elk wat wils.

Dit jaar ben je ondertussen al 4 jaar bezig …

Klopt, in oktober gaat de winkelen vier jaar open zijn. Ik ben zelf wel iets langer bezig, maar vier jaar met twee corona jaren tussen, … maar op zich heeft corona ons eigenlijk heel goed gedaan, omdat heel veel mensen lokaal komen kopen en de bedrijven die hebben ook bij ons besteld om hun medewerkers thuis eigenlijk te steunen door chocolade te schenken, maar hopelijk gaat corona wegblijven nu en kunnen we gewoon zoals ervoor open blijven en veel verkopen.

Jij pakt ook niet in in de ballotins, maar wel in een mooi geschenkdoosje …

Ja klopt, dat is al van het begin … ik eet heel veel pralines om te proeven en dan koop ik die in een ballotin, maar we willen altijd zien wat zit er allemaal in het doosje, dus ga je helemaal tot beneden graven, waardoor dat de pralines van bovenuit beschadigd raken en daarmee hebben we gekozen om gewoon een doosje te hebben met een laag, waar als ze allemaal mooi naast elkaar in de doos zitten en dan allemaal hetzelfde vormpje met verschillende kleuren, dat oogt heel mooi.

© Aantwaarpe.be 2022

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws