11.3 C
Antwerpen
zondag, april 14, 2024

Food for Foodies leert Antwerpen de smaken van de wereld kennen

Kookatelier Food for Foodies bestaat dit jaar 15 jaar. Culinair journaliste Daphne Aalders schreef een boek over de culturen en eetgewoonten van de bewoners van Antwerpen-Noord en kreeg de kans om er een atelier te openen. Daar leert ze foodies producten en gerechten kennen van dat rijke palet van nationaliteiten in Antwerpen. Regelmatig worden er ook kookworkshops gegeven met bekende koks uit de buurt, bij ons bezoek was dat Philippe Ng, gids in China Town en de stichter van Chinees eethuis Monkey King.

 

Gesprek met Daphne Aalders van Food for Foodies

We doen twee dingen; we doen in het weekend komen mensen hier, ofwel individueel dan stelt zich om groep samen, ofwel in een groep en dan neem ik ze mee naar de winkels hier in de buurt. Dat is niet meer zo algemeen, meestal in een thema zo … Koreaans of Thai of Marokkaans of … Alles wat hier is, maar ja, bijna de hele wereld zit hier dus ik kan heel veel dingen doen, dat doen we en daarna gaan we hier dan terug komen we dus terug en dan gaan we iets koken uit die cultuur en voila en mensen koken mee. Ze moeten dat niet, maar ze kunnen dat, dat is leuk ofwel doe ik enkel de kookworkshop en dan doe ik al die uitleg in huis en dan heb ik meer tijd, dan kan ik veel ja, een beetje dieper ingaan op de bijzondere producten. En dan is het ook weer samen koken en samen eten.

Heel de wereld zit hier he …

Heel de wereld. Ze zeggen, ik denk, maar het zal misschien alweer veranderd zijn, 252 nationaliteiten. Hier zie je vooral hier op het Noord, zie je vooral daar waar de problemen in de wereld zich afspelen, dat komt naar hier hé en dus bijvoorbeeld vroeger hadden we veel Turken, die zijn nu bijna allemaal weg natuurlijk ‘de Turk’ is er nog maar die is volledig geïntegreerd in onze samenleving en die komen altijd om te beginnen naar het Noord omdat het een gemakkelijke plek is om te starten, want het is niet de duurste wijk natuurlijk en dan settelt zich dat en dan er gaat pas weer verder en dan komen de weer anderen, maar er zijn er ook veel gebleven zoals bijvoorbeeld de Chinezen, en die zitten hier al hoelang? 40 – 50 jaar, ik weet het niet, en dat is ook begonnen met eentje die kwam en dan komt er nog eentje die gaat er naast zitten, zo werkt dat natuurlijk en dus nu hebben we Chinatown en nu hebben we een hele nieuwe generatie Chinezen die allemaal … of Aziaten want het zijn niet allemaal Chinezen, die hier geboren zijn, die hier ook weer opnieuw zaakjes starten en mooie zaken starten … dus ja dat gaat maar door het is gewoon echt fantastisch eigenlijk.

Dat zijn dan vaak frituren hé ….

Neen dat is niet waar, maar ja, die heb je ook natuurlijk, ja zelfs Philippe heeft nu een frituur geopend, de ‘Happy Fries’, dat moet ik wel zeggen, maar nee, maar hier heb je hele leuke Chinese en Aziatische eethuizen, Tibetaans, Vietnamees, Chinees uiteraard, … een hele goeie Thai hebben we hier … we hebben eigenlijk de top van Aziatische restaurants, dat zit hier.

Wat is nu de meest bijzondere keuken?

Nee alle keukens zijn bijzonder, nee ik zou het niet kunnen zeggen, … De meest bijzondere keuken? Ik heb zo mijn favorieten, weet je wel, de ene periode doe ik graag dit en de andere periode liever nog dat. Momenteel zit ik in mijn Koreaanse periode, … dat is een bijzondere keuken, maar ze zijn allemaal bijzondere dus …

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws