14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Flandria pakt uit met feestprogramma voor 100ste verjaardag

Volgend jaar bestaat de Antwerpse rederij Flandria 100 jaar. Naar aanleiding van die verjaardag werd een heel feestprogramma opgesteld en een eerste activiteit werd voorgesteld ‘Oep z’n Aantwaarps’. De Antwerpse rederij wil het vakantiegevoel opnieuw dicht bij huis brengen met bijzondere rondvaarten een combiticket met de Zoo en een samenwerking met verschillende ‘Antwerpse monumenten’ zoals Brouwerij De Koninck. Volgend jaar staan ook Tall Ships Races (van 22 t.e.m. 25 juli 2022) op het programma. Het wordt een jaar van varend plezier in Antwerpen.

(bekijk ook “Flandriatochten ‘Oep z’n Aantwaarps”)

Gesprek met Philip De Prest van Flandria

Wij zijn in volle voorbereiding van ons feestjaar. Daarbij komt dan nog eens dat we volgend jaar de Tall ships in Antwerpen hebben, dus wij gaan van het ene feest naar het andere.

Hoe gaat het trouwens met Flandria? opnieuw wind in de zeilen?

Inderdaad, … natuurlijk we hebben 18 maanden zo goed als stilgelegen, dus voor ons is het hoge tijd en iedereen staat te popelen om opnieuw te beginnen en we zullen opnieuw starten met de haventochten vanaf zaterdag 17 juni.

Naar aanleiding van het feestjaar 100 jaar komen er nog een heleboel activiteiten.

Ja inderdaad en we kunnen vandaag onze eerste activiteit aankondigen. Dat is een haventocht, Oep z’n Aantwaarps, in samenwerking met Freddy Michiels, waar Freddy aan de mensen aan boord gaat animeren met een hele reeks Antwerpse moppen, Antwerpse humor, Antwerpse gezegden, … om zo de mensen met een goed gevoel aan boord te hebben.

Flandria, een door en door Antwerps bedrijf, ik neem aan dat Antwerpen altijd een beetje de rode lijn zal worden in al uw activiteiten.

Ja dat is duidelijk hé. Bijvoorbeeld in de voorbereiding van volgend jaar met ons eeuwfeest, zijn wij volop bezig met contact te nemen met alle Antwerpse iconen zoals de Zoo van Antwerpen, brouwerij De Koninck, … Wij gaan zien dat we met al die Antwerpse iconen gaan samenwerken om ons feestjaar nog meer cachet te geven.

Samenwerking met de Zoo, komt er dan een Flandria van Noah of zoiets?

Neen, we proberen wel, … vroeger waren er combi-bezoeken aan de Zoo in combinatie met een haventocht van Flandria, dat was een heel populair programma en ik zou heel graag vanaf volgend jaar dat terug willen opstarten.

Komt er ook opnieuw een varend restaurant denk ik aan de Pérouse?

Dat is iets dat niet direct de bedoeling is. De mensen kunnen tijdens onze haventochten er wel iets eten en drinken, dus dat is zeker mogelijk, maar we hebben niet de ambitie om hier een sterrenrestaurant te lanceren.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws