12.1 C
Antwerpen
zondag, mei 26, 2024

Drie tramlijnen en extra halte voor nieuwe P+R Linkeroever

Vanaf komende maandag 17 januari verandert er heel wat voor de trambediening op Linkeroever. Niet enkel worden de tramlijnen 5 en 9 langer, ze krijgen ook een gloednieuwe eindhalte en de huidige eindhalte  verandert van naam. Voor tramlijn 3 komt er een halte bij. De aanpassingen kaderen binnen de opening van het nieuwe parkeergebouw P+R Linkeroever aan de Blancefloerlaan.

Wie gebruik wil maken van de parkeerplaatsen van P+R Linkeroever kan voortaan terecht in een gloednieuw en ruim parkeergebouw op een nieuwe locatie. Het parkeergebouw is eveneens gelegen langs de Blancefloerlaan, maar een stukje dichter bij Zwijndrecht, aan de overkant van de brug over de aansluiting tussen E17/R1 en E34. Er is plaats voor liefst 1.500 wagens. Het parkeergebouw, dat komende maandag opent, neemt de naam ‘P+R Linkeroever’ over van de voormalige gelijkgrondse parking ter hoogte van de tramkeerlus.

Aan de nieuwe P+R werd de voorbije maanden een nieuwe halte gebouwd. Deze krijgt de naam ‘P+R Linkeroever’. Daarom wordt aan de keerlus de huidige halte met die naam herdoopt in ‘Regatta’. De nieuwe benaming verwijst naar de nieuwe woonwijk ‘Regatta’ tussen de Blancefloerlaan en het Galgenweel.

Langere tramlijnen 5 en 9

De kersverse halte ‘P+R Linkeroever’ bevindt zich een eindje verder dan de huidige halte. Daarom worden de tramlijnen 5 en 9 verlengd tot aan het nieuwe parkeergebouw, waar speciaal een nieuwe tramhalte werd gebouwd met telkens twee perrons. De tramlijnen 5 en 9 krijgen er hun nieuwe eindhalte. Dat is dus één halte verder dan hun huidige eindhalte. Ook tram 3 houdt er halt, aangezien de nieuwe halte op de huidige reisweg naar P+R Melsele ligt.

Tram 15 naar Regatta

De reisroute van tram 15 wijzigt niet. Deze lijn behoudt gewoon de huidige eindhalte aan de keerlus, al zal die eindhalte dus voortaan Regatta heten. De lijnbenaming van lijn 15 wordt daarom aangepast naar ‘P+R Boechout – Regatta’.  Tramlijn 15 zal de nieuwe halte P+R Linkeroever dus niet bedienen aangezien halte Regatta de eindhalte is van lijn 15. Halte P+R Linkeroever is de eindhalte van de lijnen 5 en 9.

Drie tramlijnen

De nieuwe halte ‘P+R Linkeroever’ aan het kersverse parkeergebouw zal dus worden bediend door de drie tramlijnen 3, 5 en 9. De halte P+R Linkeroever zal hierdoor een frequentie hebben van 18 trams per uur. Tijdens de spits worden dat er zelfs meer dan 22 per uur. Wie naar het Antwerpse stadscentrum wil, kan voortaan dus eenvoudig de auto parkeren in de nieuwe P&R. Aan parkeerplaats is er geen gebrek, en de kostprijs bedraagt slechts 1 euro per dag. Vlakbij het parkeergebouw neem je aan de nieuwe halte ‘P&R Linkeroever’ tram 3, 5 of 9 richting stadscentrum en in een mum van tijd sta je in het stadshart: in 10 minuten rij je naar de Groenplaats en in 15 minuten naar het Centraal Station.

Ook interessant voor jou

1 REACTIE

  1. Heel goed van de Lijn om meerdere tramlijnen door te trekken tot aan de nieuwe P&R. Was het niet beter geweest om lijnen 5 en 9 door te laten rijden tot in Melsele? Als bewoner van Zwijndrecht hebben we zeer veel last van de onregelmatige of niet op tijd rijdende lijn 3 en met de komst van lijnen 5 en 9 tot aan de nieuwe P&R had men deze lijnen dan ook niet beter tot in Melsele laten rijden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws