11.3 C
Antwerpen
zondag, april 14, 2024

Dertigers-acteur en verpleegkundige Stef Vanlee schrijft boek 112 verhalen

Stef Vanlee is sinds 1998 werkzaam op de Spoedgevallen van ZNA Jan Palfijn in Merksem. De helft van zijn leven is hij al trotse verpleegkundige. Stef is bekend uit de serie ‘Dertigers’ en heeft nu ook een boek geschreven : 112 Verhalen. Het is een ode aan alle zorgverstrekkers en hulpverleners die 24 op 24 klaar staan. Het boek wordt vandaag, 12 mei, dag van de Verpleegkundige, voorgesteld.

Stef toert ook rond in Vlaanderen met de theatervoorstelling ‘Fractie van een seconde

 

Gesprek met auteur Stef Vanlee over zijn boek 112 verhalen

Stef Vanlee, auteur van het boek 112 Verhalen
foto © Aantwaarpe.be

Het is vandaag 12 mei, de dag van de verpleegkunde, een mooie gelegenheid om het boek 112 Verhalen te lanceren.

Wat houdt dat boek in?

Wel 112 Verhalen dat zegt de titel zelf, 112 mathematisch zijn het effenaf 112 interventies, die ik zelf heb meegemaakt als betrokken hulpverlener, zowel op de MUG, de ziekenwagen, als op de Spoed en anderzijds 112 is het noodnummer, dat zou iedereen moeten weten, alle interventies hebben te maken met dringende geneeskundige hulp vandaar de titel 112 Verhalen.

Waarom heb je dat boek geschreven?

Ja ik hoop enerzijds de mooie kant van ons beroep te tonen. We hebben een mooi beroep, we staan voor een enorme uitdaging, tekorten, ja die zijn reëel en die moeten we toch proberen op te vullen, dus ik hoop op een creatieve manier de mooie kant van onze job te tonen. Anderzijds hoop ik dat de lezer ook in de even stilstaat bij het feit dat gezondheid niet vanzelfsprekend is, gevaar, ziekte, ongevallen het schuilt in een klein hoekje.

Ja eens verpleger, altijd verpleger, we hebben het nog net tijdens interview meegemaakt …

Ja, hier in het park was er net iemand onwel geworden en met toch wel een neurologische uitval, ziekenwagen is gebeld, mensen zijn er bij nu dus, de man is in goede handen.

Je bent wel heel erg met die gezondheid bezig, he, want je toert ook rond met een toneelvoorstelling …

Ja sinds 2016 toer ik samen met Rudy Claeys met de theatervoorstelling ‘fractie van een seconde’ dat is een voorstelling om mensen, jongeren te sensibiliseren rond verkeersveiligheid, zowel voor de derde graad middelbare scholen, als voor bedrijven.

Wordt het een beetje een missie voor jou, dat een beetje aan uitdragen?

Goh, ik heb zowat twee jobs. Enerzijds ben ik en blijf ik verpleegkunde, anderzijds zit ik zo wat in de creatieve sector en ik vind het wel heel leuk om op een creatieve manier bepaalde items naar buiten te brengen. verkeersveiligheid via een theatervoorstelling, het mooie beroep, wel ja en het boek 112 Verhalen.

En je bent ook nog altijd acteur, in Dertigers bijvoorbeeld, heb je meegespeeld.

Ja, dat klopt Dertigers dat was weer een nieuwe uitdaging, een hele leuke uitdaging ook een fijne uitdaging, en we zien wel wat het volgende zal zijn ….

Een vervolg komt er niet, maar misschien wat anders toch?

Wel ja het is altijd een beetje bij mij kijken wat wat mij kruist ik zeg nooit neen, alles wat mijn pad kruist daar zeg ik ja op en voila, we zien wel wat het volgende zal zijn.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws