24 C
Antwerpen
zaterdag, juli 20, 2024

De Volkstuintjes: knotsgekke komedie in de kelder van de Fakkel

Vrijdag (15 april) gaat het stuk ‘de Volkstuintjes’ in première in het Fakkeltheater in de Hoogstraat. Zoals gewoonlijk bij Take Twee producties is het een hilarische komedie voor een breed publiek. Het stuk speelt zich af in het café ‘de Volkstuintjes’, waar van de vaste klanten allemaal ‘nen hoek af is’. Regisseur Jerry Verhaert vertelt waar het over gaat.

 

Gesprek met Jerry Verhaert van Take Twee Producties.

Wel ‘de volkstuintjes’ gaat eigenlijk over een café dat ook ‘de volkstuintjes’ heet en het speelt zich eigenlijk af … Het café bevindt zich eigenlijk over de volkstuintjes. En er komen in café ‘de volkstuintjes’ een aantal zotten … enfin, achterlijke figuren, als ik het zo mag zeggen …. want dat is ook door ‘den Ben’, (auteur) zo gezegd dat het achterlijke figuren zijn. Het café wordt opengehouden door den André. Dat is eigenlijk de eigenaar van de volkstuintjes en van het café en hij is ook de meest normale van heel ‘den hoop’ dat meespeelt, eigenlijk. Waarover gaat het? Het gaat eigenlijk over een meisje en een dochter dat een volkstuintje komt huren, van den André en dan komen er een aantal van die achterlijke figuren op, waaronder den August, dat is een braaf persoon, maar er is een ‘klein hoekske’ af vanboven in ’t kopke, en dan hebben we dan de Kamiel, dat is nog een stukske erger dan ‘den August’, daar is ook een ‘klein stukske af’ scan of iets groter en dan hebben we de Fabian en dat is regelrecht zot. Laat ons dat zo stellen eigenlijk. En dan hebben we nog ‘zotte Gusta’ en die is nog zotter. En met deze figuren speelt eigenlijk het meeste af. Ik mag het einde niet vertellen, want dan moet je natuurlijk niet meer komen zien natuurlijk, maar het heeft een ongelooflijke speciale wending, het einde, en dan is eigenlijk prachtig aan heel het stuk, vind ik persoonlijk, dus daarvoor moeten eigenlijk al komen zien en natuurlijk wat je gewoon zijt bij ‘Take Twee’ is een hele avond lachen hé, van het begin tot het einde knopje omdraaien en plezier maken en lachen, want dat hebben we tegenwoordig nodig in deze tijd.

Zijn het herkenbare situaties?

Het zijn herkenbare situaties ja. Mijn broer, den Ben Bervoets, het is mijn broer niet, maar we zijn zo veel samen dat we eigenlijk broer zeggen, die heeft een stuk geschreven met herkenbare situaties. Ik denk ook uit zijn eigen verleden, uit zijn eigen leven en ja het is een vrij herkenbare situatie, die ge zelf wel eens kunt tegenkomen.

Hebben jullie gaan scouten in die tuintjes of daar in de buurt?

Gaan scouten zijn we niet gaan doen … ‘den bruur’ is misschien gaan scouten, in de tuintjes, maar ik betwijfel het toch sterk. Ik denk niet dat hij zo goed is met gras en gaan planten en groenten eigenlijk.

En jullie spelen daar in die kleine zaal in de kelder van de Fakkel hé?

Ja klopt inderdaad, we spelen in de kleine Fakkel en we spelen van 15 april, dus nu 15 april, vrijdag gaan in première en het stuk wordt gespeeld tot en met 1 mei, waaronder één donderdag en die je valt op 28 april.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws