18.7 C
Antwerpen
donderdag, juni 20, 2024

Bewust Mediteren lanceert kinder-meditaties met een bekende stem

Binnenkort kunnen ook kinderen genieten van meditaties op maat in de Bewust Mediteren app. Dit kunnen ze doen met de stem van Yves De Wolf, bezieler van de app, die alle meditaties schrijft en inspreekt. Maar ze hebben ook nog een andere keuze: Charlotte De Groof (bekend als Lotte Vissers uit “De Buurtpolitie”). Charlotte schreef mee aan de kindermeditaties en vertegenwoordigt de vrouwenstem in het aanbod.

Charlotte De Groof acteert, schrijft en coacht met het oog op mentaal welzijn. Ze lanceerde in 2020 mee de Bewust Mediteren app van achter de schermen en verzorgde de afgelopen twee jaar vooral de social media en nieuwsbrieven. Als stem voor de kindermeditaties zet ze een stapje op de voorgrond. “Het belang van meditatie voor ons mentaal welzijn wordt met de dag duidelijker. Niet enkel voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen. In een wereld waar alles tegen de klok gebeurt, moeten we allemaal terug leren ademhalen en niets doen, zodat we connecteren met ons lichaam en bewust worden van hoe we ons voelen”, aldus Charlotte.

Dat mindfulness vele voordelen heeft voor volwassenen is al meermaals wetenschappelijk bewezen. Onderzoek naar datzelfde onderwerp bij kinderen wijst uit dat kinderen mindfulness sneller aanleren dan volwassenen en dat dagelijks mediteren goed is voor hun concentratie en zelfbewustzijn. Het heeft een positief effect op onder andere stress, angst en depressieve gevoelens, aandacht en cognitie. Ook is de inzet van mindfulness onderzocht en effectief bevonden bij kinderen met autisme en ADHD.

Yves en Charlotte waren al een tijdje op zoek naar het juiste moment om kindermeditatie te introduceren in de app. De kaap van 10.000 downloads bleek het geschikte moment. En dus zullen er vanaf 11 februari in de Bewust Mediteren app vijf kindermeditaties terug te vinden zijn, geschikt voor iedereen van 5 tot 12 jaar. Elke meditatie focust op een specifiek thema. Zo is er een ochtendmeditatie die zorgt dat je kind vol goede moed en energie aan de dag begint en zijn er avondmeditaties die focussen op het uitblazen van de dag voor een betere nachtrust of bijvoorbeeld intenties zetten voor de volgende dag. Ook is er, speciaal met oog op de week tegen pesten een moedige mantra-meditatie die slachtoffers van pesten weerbaarder wil maken. Door hen te helpen begrijpen dat het niet hun fout is en dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Bewust Mediteren is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play. Meer info over meditatie en de app: www.bewustmediteren.be

 

Charlotte De Groof ‘bekende stem’ van Bewust Mediteren
foto © Bewust Mediteren
Bewust Mediteren app foto © Bewust Mediteren

(foto’s : © Bewust Mediteren)

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws