14.7 C
Antwerpen
donderdag, juni 20, 2024

Ben Segers en Naomi Janssens peter en meter van het JEF festival 2022

Acteurs Ben Segers en Naomi Janssens vertegenwoordigen met trots de 34ste editie van het JEF festival, dat doorgaat van 19 februari t.e.m. 6 maart in Antwerpen en enkele andere steden. Actrice Naomi Janssens debuteerde als 19-jarige in de Ketnet-reeks Campus 12, waarna rollen in D5R, vtm-telenovelle Lisa en de Ketnet-musical Knock-Out en Ketnet-reeks Schijtluizen volgden. Ben Segers is een van de meest populaire gezichten op de Vlaamse schermen. Een vaste waarde in het komisch sketchprogramma Wat als? of als Luc Turlinckx uit Safety first. Zijn meest recente wapenfeit is een gevierde dramatische rol als een getroebleerde filmacteur in de langspeelfilm Dealer. Ben was heel fier dat hij werd gecontacteerd voor het peterschap.

Ben Segers, peter van het JEF festival 2022 foto © JEF
Naomi Janssens meter van het JEF festival 2022 foto © JEF

Gesprek met Ben Segers, Peter van het JEF festival 2022

 

ik vind dat een zeer grote eer, toen ze afkwamen met de vraag ‘Ben, wil jij peter zijn?’, dan dacht ik allright, maar ik? Ja, ik vind het fijn.

Films is dat belangrijk voor jongeren?

Ik denk dat dat zeer belangrijk kan zijn voor jongeren, zeker in deze digitale tijd, vind ik dat belangrijk dat het gestimuleerd wordt. Ik zelf ben als kind groot geworden met TV eigenlijk, niet zozeer in de theater omdat wij niet naar het theater gingen, maar wij gingen, … wij keken gewoon TV; tekenfilms zijn en jeugdfilms, ook soms wel wat voor volwassenen af en toe … en ik heb wel het geluk gehad dat mijn papa, die was toen in de late jaren 70 een fervente amateurfilmer bij een filmclub met de pellicule, de Super 8 filmpjes en zo en dat was … ik zag mijn vader daar mee bezig en ik wilde dat ook en ik vond dat fantastisch en dat heeft me toch wel gebracht waar ik nu sta om de keuze te maken om acteur te worden toch ja.

Dat heeft meegespeeld in jouw carrière?

Zeker, zeker, al die dingen denk nu benoemd heb, is zeker de vonk geweest naar het acteurschap.

Wat zijn zo de films die je je nog herinnert van vroeger?

Mijn vader die had al heel vroeg een videorecorder een ‘Betamax’ en die nam al de films van Heintje op, ik weet niet of je dat nog kent, een jeugdzanger maar waar ook paar jeugdfilms of familiefilms van zijn gemaakt, mijn vader had dat allemaal opgenomen en die speelde dat ook af en wij moesten mee kijken of keken mee en ja, dat zijn wel dingen die blijven hangen zijn. Ook tekenfilms natuurlijk, de jeugdreeksen, de Vlaamse jeugdreeksen die ik ook zeker gezien heb, verslonden zelfs

Je bent nu al een tijdje een gekend acteur, waar ben je nu mee bezig wat zijn jouw nieuwe plannen?

Ja, tot voor vorige week was ik eigenlijk aan het repeteren voor een theaterstuk dat vrijdag nu komende in première zou gaan, maar we hebben het – gezien de covid toestanden – overgeheveld naar volgend seizoen, dus ik heb nu nog een half maandje tijd en dan begin ik de filmen voor een langspeelfilm van ‘de zonen van Van As’. Er komt een langspeelfilm van.

Nog series waar je gaat in meedoen, want dit is film?

Daar mag ik nog niks over zeggen nee en in een najaar ga ik eigenlijk veel theater doen ja.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws