22.9 C
Antwerpen
zondag, juli 21, 2024

Antwerpse studenten zetten keel open voor vierde Beiaardcantus

De Beiaardcantus, die door zeven verschillende studentenverenigingen van UAntwerpen wordt georganiseerd, mag dit jaar weer 1200 studenten verwelkomen op de Antwerpse Groenplaats. Op donderdag 28 april zullen al deze studenten, in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, samen zingen en iets drinken. De opbrengst van de cantus gaat naar ‘Onbespreekbaar’, een platform dat mentale problemen bespreekbaar maakt.
Positief daglicht
De vierde editie van de Beiaardcantus wordt georganiseerd door Beiaard vzw in samenwerking met Unifac, Lingua, Wikings-NSK, Sofia, Kinesia, UFKA en PSW. “De Beiaardcantus is een kans voor studentenverenigingen om te strijden tegen het negatieve beeld waarmee we de laatste jaren worden geassocieerd”, zegt Simone Lasure, vicepraeses van Lingua. “Ik hoop dat de Beiaardcantus aantoont dat studentenverenigingen ook positieve initiatieven nemen.”
Verhoogd aantal deelnemers
Dit jaar kregen de verenigingen van Stad Antwerpen groen licht om het aantal studenten op de cantus naar 1200 te verhogen. Zoals elk jaar wordt de Beiaardcantus in goede banen geleid door een orkest én een BV. Dit jaar is dat acteur Jenne Decleir. Wat helaas zal ontbreken, is de Beiaard, want de klokken zijn dit jaar ingepakt omwille van de renovatiewerken aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.
Goed doel
De opbrengst van de Beiaardcantus gaat ook dit jaar weer naar een goed doel. “Tijdens de COVID-19 crisis hebben we gemerkt dat de mentale gezondheid van heel wat studenten enorm achteruit is gegaan. Tegelijkertijd werden we ook wat vergeten door de overheid. Voor heel wat studenten voelde dat aan alsof er geen hand was om hen uit het diepe te trekken. Daardoor ging ook niet iedereen op zoek naar hulp, want ze hadden het gevoel dat er voor hun problemen geen plaats was.”
De studentenverenigingen besloten daarom om de opbrengst te schenken aan ‘Onbespreekbaar’, een platform dat mentale gezondheid bespreekbaar maakt. “Om Onbespreekbaar een mooie som te kunnen schenken, willen we van dit evenement dan ook echt een knaller maken”, besluit Simone.
Tickets zijn te verkrijgen via deze evenementpagina van de Beiaardcantus op Facebook. Wees er snel bij want er zijn nog slechts 200 kaartjes beschikbaar, en op is op.
Bericht en Foto : UAntwerpen

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws