10.2 C
Antwerpen
dinsdag, februari 27, 2024

50 jaar Las Mañas binnenkort te boek met de geschiedenis en verhalen

Las Mañas wordt 50 jaar. Andrès (opa) en Teresa (oma) opende de zaak in 1972 en intussen hebben de kinderen en kleinkinderen de zaak overgenomen. Maar de recepten van oma Teresa blijven op de kaart. Vooral de gamba’s ‘La Mama’ blijft één van de topgerechten. Dit jaar nog wordt er gestart met een brunchformule ‘op zijn Spaans’ en Noches de la passion. Volgend jaar verschijnt er een boek met de geschiedenis en verhalen van de klanten.

Gesprek met Rayco Espantoso van Las Mañas

Wij zijn open sinds 1972, dan heeft mijn grootmoeder dat hier allemaal gesticht en volgend jaar zijn we 2022 en dan hebben we 50 jaar Las Mañas. Dan hebben we wel wat in petto voor onze klanten.

Kan je al vertellen wat je ongeveer in petto hebt?

We dachten eerst voor die 50 jaar doen we een feest, maar we gaan er dan op los maar dat is op één dag uit, maar we hebben eigenlijk een concept in elkaar gestoken om al die jaren eigenlijk heel die geschiedenis, al die informatie, al die avonturen proberen allemaal te schrijven in in een boek, eigenlijk te vertalen, dat is dus wat we gaan doen.

Wat maakt Las Mañas eigenlijk zo speciaal?

De mensen komen eigenlijk … Ze zijn in Antwerpen dus zitten in België, maar komen in ‘de Mañas’ en dat is dan precies een vakantiegevoel dat ze ervaren. Buiten dat ben ik het die de mensen verwelkomt, Buenos dias, Buenos tardes, Buenos noches, … de mensen houden van die klik, van die spontaniteit dus, … cocktails, lekker eten, paella, tapas en voor Belgen die Spanje met vakantieland dus heel het kader valt ineen hé. En we hebben een heel uitgebreide kaart. Wij geven heel veel verschillende soorten tapa’s maar dan in een uitgebreide vorm. Dus in plaats van dat je er 3 of 4 per persoon hebt, geven wij namelijk heel ruime porties.

Wat is het gerecht dat we hier zeker moeten eten?

Eén ding opnoemen is moeilijk maar als we richting van de visgerechten gaan: de ‘gamba’s a la mama’ dat is eigenlijk de handtekening van het restaurant Las Mañas. Het is een gerecht in mijn grootmoeder heeft uitgevonden en daar zijn we heel trots op. da
Dat is nog altijd één van de bestsellers en heel lekker uiteindelijk.

En wat is daar speciaal aan?

Mijn grootmoeder wist dat in gamba’s weinig smaak zit en heeft een saus gecreëerd met combinaties van ingrediënten, maar die kan ik je eigenlijk niet allemaal vertellen, maar daar is eigenlijk iets heel speciaals van ontstaan en sinds dan werken we nog altijd met hetzelfde recept, volgend jaar al 50 jaar, het is een succesgerecht.

Er komen nog een aantal nieuwe initiatieven zoals een brunch.

Mensen vragen constant om een brunch te geven en een Spaanse brunch die er niet is, en dan hebben we met Pasen, met het weekend van Pasen, hebben we een Paasbrunch gelanceerd en het was een enorm succes, een enorm succes. En daarom dat ik dat nu wel wil inwerken als we binnenkort weer opengaan om één keer per maand wil ik dat proberen om een Spaanse brunch te geven. Daar wordt heel hard achter gevraagd.

Is die anders dan een Belgische brunch?

Anders sowieso met koffiekoeken, Spaanse koffiekoeken en ten tweede in plaats van gekookte ham en het typische … het typische beleg, Belgisch beleg, komen we hier met Pata Negra en Jamon Serrano, met gekookte Pata Negra, Queso Manchego, dus totaal andere smaken voor de mensen hier eigenlijk

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws