11.3 C
Antwerpen
zondag, april 14, 2024

170-koppig Lage Landenkoor “Er is zoveel goede Nederlandstalige muziek”

170 zangers en zangeressen hebben zich – onder leiding van Hans Primusz – verzameld onder de noemer ‘Het Lage Landenkoor’. In samenwerking met Nekka vzw treden ze op zaterdag 3 en zondag 4 september op in de Singel. Dirigent Hans Primusz maakte van het werk van Frank Boeijen, Ramses Shaffy, Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen, Yevgueni, Bart Peeters, Gorki, Bløf, Ann Christy, Yasmine en vele anderen verrassende koorarrangementen.

Gesprek met Hans Primusz, dirigent van het Lage Landenkoor

De Lage Landen liedjes is een project waarbij we met een 170-koppig koor heel veel Nederlandstalige hits gaan zingen.

(muziek ‘niets is beter dan met jou de kou trotseren, er zijn mensen die naar warme landen emigreren’)

Waarom is die keuze op Nederlandstalig gevallen?

Ja, we hebben hier zoveel mooie Nederlandstalige muziek in de lage landen dat we dachten ‘we gaan daar nu specifiek eens rond werken’ en we doen wat dan ook in samenwerking met Nekka, die daarin gespecialiseerd zijn.

Welke liedjes passeren zou de revue?

We zingen liedjes oud en nieuw: ‘We zullen doorgaan’, ook liedjes van Spinvis ‘Kom terug’ dat is één van mijn favorieten, ook heel veel bekende, … ‘Mia’, ‘Ik hou van u’ … Het wordt heel leuk.

Kan iedereen daar aan meedoen? Moet je kunnen zingen?

Ik organiseer heel veel koorprojecten, ze zijn altijd anders en voor dit project hebben we een auditie gedaan. Je had een bepaald engagement en niveau nodig om mee te kunnen zingen, maar iedereen kan natuurlijk komen kijken en wie weet in een later het project meezingen …

Je hebt ook al met Bart Peeters samengewerkt, wat staat er binnenkort nog op stapel?

Het volgende groot project is de ‘Radio 2 singalong’. We gaan ook heel veel hits zingen, maar dan internationaal en die gaan we met 5000 zangers in de Lotto Arena brengen en je kan er ook nog voor inschrijven, iedereen kan deelnemen.

Wat mij wel opvalt in het koor is dat het bijna allemaal vrouwen zijn …

Er zijn heel veel vrouwen in het koor, ik vind dat persoonlijk niet zo heel erg, er zijn ook mannen en die zijn inderdaad vaak in de minderheid.

Hoe komt dat?

Ik weet niet waarom dat dat is, of ze misschien meer schroom hebben, het is misschien meer niets gemeen taboe of zo maar ja ik zelf begrijp dat niet want ik zie je natuurlijk zelf ook heel graag …

(muziek ‘Sensationeel’)

© Aantwaarpe.be 2022

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws