3.2 C
Antwerpen
woensdag, januari 26, 2022

Wereldlichtjesdag bij huizenvandeMens

Zondag 12 december is ‘Wereldlichtjesdag’, de internationale dag ter nagedachtenis van overleden kinderen. De verschillende huizenvandeMens provincie Antwerpen organiseren hiervoor een speciale livestream om 18.30 uur. Met onder andere Warre Borgmans, Jean Bosco Safari en getuigenissen van André De Laat en Guillaume Van der Stighelen (papa’s van Loesje en Mattias).

‘Wereldlichtjesdag’ vindt jaarlijks plaats telkens op de tweede zondag van december. Wereldwijd worden dan om 19 u. lokale tijd kaarsjes of lichtjes aangestoken door ouders die ooit een kind zijn verloren, en sympathisanten. In deze speciaal georganiseerde livestream van de huizenvandeMens zullen warme woorden, mooie dans en muziek aan bod komen. Om 19 u. worden eveneens mee lichtjes aangestoken, een symbolisch hoogtepunt van deze emotionele dag.

“We willen alle ouders die ooit een kind, jong of oud, verloren zijn op deze manier steunen. Hen een hart onder de riem steken en een gevoel van verbondenheid bezorgen.”, zegt Lies Ver Braeken vrijzinnig humanistisch consulent bij het huisvandeMens Antwerpen.

Iedereen die dit wenst kan de livestream volgen via www.demens.nu/wereldlichtjesdag-antwerpen-2021. Na de livestream zal de uitzending nog een maand beschikbaar blijven.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

670FansLike
588VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws