18.7 C
Antwerpen
donderdag, juni 20, 2024

Vlaamse keuken in charmant en authentiek interieur

De Arme Duivel is al jaren een vaste waarde in de Antwerpse theaterwijk. Vlaamse keuken in een authentiek interieur en dan nog aan betaalbare prijzen. Een succesformule, maar er moeten regelmatig mensen teleurgesteld worden, want er zijn maar 11 tafeltjes. Er is nu een tweede zaak (De Mezzanine) met dezelfde keuken een beetje verderop naast café Oud Arsenaal. Natasja Van Linden doet het verhaal.

Gesprek met Natasja Van Linden van restaurant De Arme Duivel 

‘Den Armen Duvel’ die is hier begonnen als een een café, ik denk eind de jaren 70, begin de jaren 80, daarvoor noemde het anders, en dat is uitgegroeid tot een eetcafé. De vorige eigenaars die hebben, als er zo moest gekozen worden tussen met het rookverbod, weet je wel zo’n 16 jaar 17 jaar geleden, moet het gewoon een eetcafé blijven of naar restaurant evolueren. En hebben die gekozen voor niet meer te roken binnen en naar restaurant evolueren. En wij hebben het nu acht jaar geleden overgenomen en hebben wij het nog meer gefinetuned en er effectief restaurant van gemaakt in twee servicen, een lunch en diner een service coupé.

Den Armen Duvel is gekend voor Vlaamse keuken hè?

Inderdaad! Al van voor dat wij het hadden overgenomen kon je hier lekker stoofvlees eten, huisgemaakte kaas- en garnaalkroketten, maar ook echt witloofsla met beenheps, of een boterham met kop en zo van die dingen. Wij zijn in de Vlaamse keuken gebleven, Vlaamse klassiekers staan op de kaart, vol-au-vent , selder met ballen, stoofvlees, ook nog steeds huisgemaakt de kaas- en garnaalkroketten, …

alleen nog een beetje wat gefinetuned eh er zijn ook lekkere suggesties bijgekomen die een klein beetje meer gastronomisch zijn, maar de lekkere klassieke Belgische Vlaamse keuken die kun je het nog altijd krijgen.

Keerzijde van de medaille is dat je moeilijk binnen geraakt en je hebt moeten uitbreiden …

Wel ja wij zijn een beetje ‘geboomd’ eigenlijk de laatste jaren. Iedereen wilt in Den Armen Duvel komen eten, maar ja een klein duveltje is maar klein duveltje, we hebben maar 11 tafeltjes, zeker in de winter moeten wij heel heel veel neen zeggen tegen de mensen en vorig jaar kwam er inderdaad een kans voor ons dat wij hier net achter de hoek het pandje van vroeger ‘Het Klein Verdiep’ konden overnemen. Dat hebben wij dan ook gedaan en sinds maart hebben wij ook ‘De Mezzanine’ erbij, het ‘kleine’ grote zusje van den Armen Duvel laat maar zeggen en daar hebben wij veel meer ruimte, kunnen wij de mensen ook makkelijk doorsturen van hieruit. Het is een beetje ander interieur. Het bruine café van den Armen Duvel kunnen we helaas niet kopiëren, dus het is een andere interieur. We hebben ook probeert om er iets leuk en gezellig van te maken, dezelfde heerlijke klassieke keuken, alleen in een ander interieur en vlak achter de hoek van ‘den Armen Duvel’

Het is echt dezelfde keuken?

Het is echt dezelfde keuken, heel onze klassieke kaart is hetzelfde, enkel de suggesties zijn anders. Dus de suggesties die je hier eet in den Armen Duvel, die kun je niet krijgen in de Mezzanine en omgedraaid voor de de chef nog een beetje zijn artistieke vrijheid te gunnen, die hier staat in de keuken, die doet dan de suggesties. Dus we maken alles van A tot Z zelf, de kippen worden, … en de bouillon wordt hier gemaakt, de kippen worden geplukt, de ballekes worden gedraaid allemaal met de hand, alles wordt gewoon huisgemaakt en dat proef je, de mensen proeven dat.

 

© Aantwaarpe.be 2022

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws