14.7 C
Antwerpen
donderdag, mei 23, 2024

Verrassend straattheater gratis op Antwerpse pleinen

De volgende 2 zondagen (12 en 19 september) kan je gratis gaan kijken naar Sinjor Circo. Het reizend spektakel van Madam Circo is er voor iedereen. Elke zondag zijn er andere artiesten, installaties en voorstellingen. Op zondag 19 september is er spektakel met Jesse Huygh en Rocio Carrote en Sur Mesure in het Harmoniepark.

 

 

Gesprek met Bram Bernolet van Sinjor Circo

 

Sinjor Circo is ons jaarlijks straattheaterfestival in Antwerpen dat we in verschillende wijken in en rond het centrum organiseren. Dat is op drie zondagen in juni, die zijn wel al gepasseerd en nu ook 3 zondagen in september. Wij voorzien steeds twee volledige voorstellingen per zondag. Je krijgt steeds andere artiesten die hun nieuwe werk komen tonen op de graspleinen in en rond Antwerpen.

Wat krijgen we dit jaar te zien?

Wel vandaag staan we op de ‘boeienwei’ op Linkeroever er is net een voorstelling geweest, de première van Compagny Midnight is net gepasseerd. Dat is een heel spectaculaire voorstelling met vliegende messen. Messen die vanuit de lucht komen, ze gooien met messen naar elkaar enzovoort … Het is echt wel adembenemend. De artiesten waren ook heel erg zenuwachtig omdat het de eerste keer was dat ze het voor een publiek brachten, er mocht niks fout lopen. Dat hebben we net gezien en zo meteen is er To Bee Queen een voorstelling rond een grote koninginnenbij, die iedereen bijeen roept omdat er gestaakt wordt bij de bijen enzovoort. Het is eigenlijk een voorstelling aan een grote trapeze.

De voorstelling zijn dus niet alleen voor kinderen?

Neen, dat klopt. Je zou kunnen zeggen … laat ons zeggen 6 tot 80 jaar. We hebben geen clowns die jongleren of zo of bellen blazen … Dat hebben we niet, het zijn echte voorstellingen en die voorstellingen duren gemiddeld 40 tot 45 minuten, maar het is altijd wel spectaculair dus voor een heel brede groep van mensen.

Het is puur straattheater …

Klopt ja en we noemen het wel Sinjor Circo, mensen denken vaak dat het al een circus is. Het is niet in circustenten, het is allemaal in open lucht en het zijn echt al voorstellingen dus het is letterlijk straattheater, we noemen het liever straattheater dan alleen maar circus.

Waarom moeten de mensen komen kijken?

Ze moeten zeker komen kijken om naar het gratis is, het is in Antwerpen op mooie plekken in Antwerpen, het is internationaal vaak, maar het is voor iedereen heel mooi om te zien. Iedereen kan er wel iets uit halen, jong en oud en het zijn echt prachtige voorstelling vaak en we zijn heel erg blij dat het dit jaar een beetje door de corona crisis vaak ook premières zijn en dingen die voor het eerst eindelijk kunnen spelen dat is natuurlijk in ons voordeel.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws