6.2 C
Antwerpen
woensdag, december 8, 2021

The Art Bar: een palet van kunst, muziek en gezelligheid

The Art Bar op de Mechelsesteenweg is een locatie waar kunst, muziek en gezelligheid mekaar treffen. Nathalie Selosse, de gastvrouw, wil iedereen een ontspannen moment bezorgen om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Ook eenzame zielen zijn welkom. Vaak ontmoeten die elkaar aan de bar bij een drankje voor een gezellige babbel.

Vanaf nu zondag, 7 november, is er vanaf 17u LIVE pianomuziek met Joseph Csikos, een bekend pianist in Antwerpen.

Art Bar Antwerp, Mechelsesteenweg 113, 2018 Antwerpen

Kunstwerken in the Art Bar op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. foto © Aantwaarpe.be
Kunstwerken in the Art Bar op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. foto © Aantwaarpe.be

 

Gesprek met Nathalie Selosse van The Art Bart in Antwerpen

 

De Art Bar is een loungebar gelegen op de Mechelsesteenweg in een prachtige art deco gebouw en de bedoeling van deze bar is om de mensen aan de toog te verbinden. Hier komen veel singles die op een zekere moment de bar binnen komen, die zetten zich aan de toog en op het einde van de avond is iedereen met iedereen aan het babbelen en dat geeft mij enorm veel voldoening. Het is ook de bedoeling dat mensen hier zich kunnen ontspannen en rust vinden. De muziek die ik hier speel is rustige muziek, crooners, chansons Françaises en ook wel loungemuziek. De bedoeling is eigenlijk dat er een huiskamergevoel is waar de mensen zich thuis voelen.

Muziek speelt een belangrijke rol want binnenkort komt er een nieuwigheid bij: live muziek …

Dat klopt ja, vanaf november gaat iedere zondag vanaf 5 uur Joseph op de piano live jazz muziek spelen.

Is dat een bekende pianist?

Ja die speelt ook in de Pianobar op de Grote Markt en hij speelt op Think Jazzy op de Minderbroedersrui. Dat is inderdaad een gekende pianist.

Maar kunst blijft ook een heel belangrijk gegeven. Er hangt hier heel wat aan de muren, er is zelfs een kleine galerij …

Wel hier hangen inderdaad werken van verschillende kunstenaars waaronder Steven De Wilde, die hier vroeger de bar heeft gehouden maar ik heb ook prachtige paddenstoelen in ceramiek van de Japanse kunstenares Kyoko Suzuki, Caroline exposeert hier ook zij heeft de olieverf doeken, allerhande thema’s en in de expo ruimte heb ik een expositie van Jan Van Den Driessche.

Kan iedereen hier terecht met hun kunstwerken?

Dat is eigenlijk wel de bedoeling dat ik me openstel en eigenlijk niet ga selecteren naar leeftijd, ervaring, … nu is het wel belangrijk dat ik uiteraard de doeken ook mooi vind, maar ja ik vind belangrijk dat iedereen een kans kan krijgen.

Gezelligheid en zo dat is een heel belangrijk gegeven, mensen moet hier samen aan de toog ook wat kunnen drinken en bijpraten …

Dat klopt ja en ik schenk bij deze hele lekkere Zuid-Afrikaanse wijnen, rood, wit … ik heb een lekkere rosé van Arcachon, ik schenk ook een aantal cocktails, ik heb een bruine Rum en van Marlin Spike, een Belgisch product, ook the Drunken Horse gin is een Belgisch product en uiteraard heb ik nog een een groter assortiment van cocktails dat op de kaart te vinden is.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

471FansLike
582VolgersVolg
91AbonneesAbonneer

Nieuws