6.2 C
Antwerpen
woensdag, december 8, 2021

Thaise restaurantketen Pitaya opent flagship restaurant in Antwerpen

Pitaya, een Thais Streetfoodrestaurant opende sinds kort de deuren van hun eerste Antwerpse restaurant. Ze serveren traditionele gerechten met een creatieve touch, geïnspireerd op de originele streetfood uit de drukke straten van Bangkok. Op het menu vind je wokgerechten die a la minute worden bereid in de open keuken. Lisa Van Himbeeck, manager van de Antwerpse vestiging op de De Keyserlei 5 in Antwerpen (onder Antwerp Tower), doet het verhaal.

Sie Yai in Thais streetfoodrestaurant Pitaya foto © Aantwaarpe.be

Gesprek met Lisa Van Himbeeck van Thais streetfoodrestaurant Pitaya

We hebben gerechten die geïnspireerd zijn door de Thaise keuken en als je bij ons binnenkomt dan heb je eigenlijk het gevoel dat je in een straat bent in Bangkok.

Thaise streetfood, wat moet ik me daarbij voorstellen, wat staat er dan op de kaart?

Op onze kaart hebben we gerechten zowel met rijst als met noedels, onze topper is bijvoorbeeld de Sie Yai en dat is nog als rundvlees en gebraden uien en dan hebben we ook nog vegetarische gerechten, de curry’s zijn allemaal heel lekker.

Het is zowel take-out als dat men hier in het restaurant kan eten …

Ja in ons restaurant hebben we 40 plaatsen binnen, maar we hebben ook een terras en natuurlijk kan je ook bestellen via take-away. Er is Take Away het bedrijf of Uber Eats en Deliveroo en dan hebben we ook nog op onze website een ‘click and collect’, dus kan via onze website ook bestellen en dan moet je dat komen ophalen in het restaurant.

Wat drink je daar best bij is dat dan thee of zijn dat frisdrankjes?

We hebben frisdranken maar ik raad het wel aan om een Thais biertje te proberen. We hebben Singha, we hebben Chang en dan ook een Chinees biertje Tsingtao.

Is die streetfood duur of eerder goedkoop?

Een gemiddeld gerecht bij ons is 12 euro, dus dat is het gerecht plus het drankje en je krijgt wel grote porties dus je hebt na je gerechtje wel goed gegeten.

Pitaya, de naam van het restaurant, dat is eigenlijk een vrucht he?

Ja dat is een vrucht, een Aziatische vrucht, het lijkt op … het is een hele een mooie vrucht die lijkt op … het heeft de smaak van een kiwi, maar het is een roos, dus daar komt om de naam van.

En is die dan ook verwerkt in de gerechten?

Nee dat niet. Maar we hebben wel een ijsje gemaakt van die dragon fruit of de pitaya vrucht dat is een synoniem.

Meer Antwerpse reportages op www.aantwaarpe.be

 

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

471FansLike
582VolgersVolg
91AbonneesAbonneer

Nieuws