19.9 C
Antwerpen
dinsdag, augustus 9, 2022

Taxi-uitbaters zetten voordeeltarief verder voor iedereen die naar vaccinatiecentrum gaat

De voorbije maanden brachten de taxi’s, aangesloten bij de Antwerpse Provinciale Taxi Unie (APTU), zo’n 18.000 zestigplussers voor minder dan de helft van de normale prijs naar en van het vaccinatiecentrum aan Spoor Oost. “Taxi-uitbaters hebben een maatschappelijke rol te vervullen. Dat zetten we met deze actie duidelijk in de verf”, blikt APTU-voorzitter Koen Van Oorschot terug op de taxi-actie. In een licht gewijzigde versie zal de actie ook de komende weken worden verdergezet. “Al wie voor een prik naar Spoor-Oost moet, zullen we vervoeren met 20 % korting.”

De APTU-taxichauffeurs rekenden de voorbije weken minder dan de helft aan van het normale tarief aan alle 60-plusklanten die voor hun noodzakelijke inentingsprik werden uitgenodigd in het vaccinatiecentrum Spoor-Oost. “De reacties daarop waren enorm positief. Mensen zijn soms toch een beetje gestresseerd bij dit ongewone bezoek. Onze chauffeurs kregen dan ook heel wat lovende woorden en bedankjes tijdens het vaak gebruikelijke babbeltje”, spreekt Koen Van Oorschot uit ervaring. “Het bleek vaak ook een hele geruststelling voor mensen die niet helemaal zeker wisten hoe ze zouden reageren op de vaccinatieprik.”

De vele positieve reacties hebben de taximaatschappijen die lid zijn van APTU doen besluiten om de voordeelactie tijdens de vaccinatiecampagne in licht gewijzigde vorm verder te zetten. Ook vaccinatie-kandidaten jonger dan 60 zullen aan een voordeliger tarief kunnen rijden op weg naar en van Spoor-Oost. Bij elke vaccinatierit engageert APTU zich om de prijs van een normale taxirit met 20 % te verminderen.

“We vinden het fantastisch om te zien hoe vele vrijwilligers zich inzetten om het vaccineren vlot te laten verlopen en willen op deze manier zeker ons steentje bijdragen.” Om van het verminderde tarief te kunnen genieten, tonen passagiers gewoon hun vaccinatieformulier, waarop de chauffeur meteen weet dat het verminderde tarief van toepassing is. Passagiers vragen best even vooraf of de taxichauffeur meedoet met het initiatief. Het merendeel van de Antwerpse taxi’s is weliswaar aangesloten bij APTU, slechts een beperkt aantal chauffeurs zijn geen lid.

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

670FansLike
603VolgersVolg
148AbonneesAbonneer

Nieuws